"Een scorende spits en we zaten misschien in PO I"

"Een scorende spits en we zaten misschien in PO I"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Kortrijk staat vanavond voor een aartsmoeilijke opgave. In de terugwedstrijd van de Beker van België moet het twee keer scoren om naar de Heizel te trekken. En laat daar net het schoentje wringen.

Kortrijk scoort immers heel moeilijk. In de competitie aan net één goal per wedstrijd. "Ik denk dat Cercle tachtig procent kans heeft op de finale, wij twintig. Of zelfs nog niet. Wij scoorden de laatste weken amper en in de beker heeft nog niemand gewonnen tegen Cercle, dus het wordt aartsmoeilijk voor ons. We zijn zowat de minst scorende ploeg in eerste klasse. 31 goals in 30 competitieduels hebben we gemaakt: dat is ­degradatieniveau, hé?", vertelt Vanhaezebrouck in Het Nieuwsblad.

De trainer van de West-Vlamingen wou deze winter offensieve versterking, maar kreeg die niet. "Mijn bedoeling was inderdaad om wat meer aanvallende slagkracht binnen te halen. Maar en heeft dat niet gedaan. Men heeft gekozen voor goedkope oplossingen. De voorkeur ging naar jonge spelers die eigenlijk niet klaar zijn om al op dit niveau te presteren."

"Misschien noodgedwongen door de financiële situatie van de club, dat kan. Maar de club moet weten dat het een gevaarlijke keuze is om weinig te investeren in spelers. Kijk maar naar de clubs onderin. Meer zelfs, als we deze winter een scorende spits hadden gehaald, was de kans veel groter dat we naar de Heizel gingen en zelfs in Play-off 1 zaten. Iets meer offensieve concurrentie had een wereld van verschil gemaakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties