Garrido: "Voetbal is zwart én wit"

Frank Deckers
| 8 reacties
Garrido: "Voetbal is zwart én wit"
Foto: © SC

Juan Carlos Garrido geeft geen cadeaus. De Spanjaard is niet in Brugge om vrienden te maken in de kleedkamer, de trainer wil vooral winnen. Hij gunde zijn spelersgroep vorige week ook maar één dag vrij.

Juan Carlos Garrido maakt de spelersgroep beter. De hoofdtrainer weet hoe hij spelers moet aanpakken, hij leert de voetballers anders denken. "Vadis heeft de voorbije maanden geleerd om vanuit zijn positie te voetballen. Ik vertelde hem: 'Je moet niet áltijd willen lopen met de bal.' Voetbal is, en zeker op het middenveld, controleren, positiespel, defensief denken. Voetbal is zwart én wit, niet zwart óf wit. Hetzelfde geldt voor Vázquez. Vandaag is Victor niet alleen meer die fantastische creatieve speler, maar nu werkt hij ook. Hij rent en verdedigt mee”, aldus Garrido in Het Laatste Nieuws.

Ryan Donk heeft onder Garrido een andere functie gekregen. “Op het moment dat ik hier aankwam had ik problemen met mijn middenveld”, zegt de trainer.  “Ik weet wel dat Donk geen typische defensieve middenvelder is, maar ik stel vast dat hij op die positie elke week groeit. Ryan heeft een sterk lichaam, hij kan positie houden en hij kan in die zone een tegenstander uitschakelen. Ryan begint éindelijk te beseffen dat hij een aanvoerder is, dat hij een voorbeeld moet zijn voor de rest."

Gudjohnsen zit meer dan hij verdient op de bank. “Ik heb een geweldige persoonlijke band met Eidur, maar mijn persoonlijke relatie mag mijn selectiekeuzes niet beïnvloeden. Een trainer moet erover waken dat hij niet té emotioneel betrokken is bij zijn spelers. Dat staat goed leiderschap in de weg”, laat de Spanjaard weten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties