Club wint maar eindigt derde

Sander De Graeve

Deze namiddag won Club Brugge zuinig van een verjongd Racing Genk met 1-0. Carlos Bacca tekende voor zijn 25e goal van het seizoen. Club greep echter naast een Champions League- ticket door het gelijkspel in Brussel.

Sander De Graeve in Brugge

In Brugge werden op de laatste thuismatch enkele spelers in de bloemetjes gezet. Carlos Bacca kreeg zijn trofee van Profvoetballer van het Jaar uit handen van de voorzitter. Carl Hoefkens werd ook gevierd. De voormalige kapitein speelde namelijk zijn laatste wedstrijd voor blauw-zwart. Hij kreeg dan ook een staande ovatie van Jan Breydel.

Club Brugge nam de wedstrijd resoluut in handen, maar Racing Genk loerde op de counter met snelle jongens als Croux en Ayub op de flanken. Zo kon Ayub op de counter ontsnappen nadat heel Jan Breydel handspel zag van Anele. De jonge flankspeler gleed echter uit bij zijn dribbel.

Nummer 25 voor Bacca

De thuisploeg bleef het balbezit monopoliseren en op het half uur werd Club daarvoor beloond. Na een erg mooie actie van Gudjohnsen en Vazquez kon die laatste Bacca vrijspelen. Die kon de bal simpel in het mandje leggen voor zijn 25e van het seizoen.

Hoefkens probeerde op slag van rust zijn afscheid extra glans te geven. Zijn vrije trap van aan de middellijn verraste Köteles en ging maar centimeters over het doel. Aan de rust stond Club Brugge verdiend 1-0 op voorsprong. Op dat moment stond het echter nog 0-0 in Anderlecht-Zulte Waregem. Voorlopig greep Club Brugge dus nog naast het felbegeerde Champions League ticket.

Brugge supporterde voor Zulte Waregem

Bij Genk begon het jonge talent Siebe Schrijvers aan de tweede helft in de plaats van Benji De Ceulaer. De Ceulaer moest in de eerste helft al eens de bank opzoeken voor verzorging. De ploeg van Racing Genk werd er dus nog jonger op.

De kansen en het balbezit bleven voor Club waarvan de supporters liever Anderlecht zagen verliezen dan zelf de Champions League in te trekken. De 0-1 van Naessens werd volop gevierd, de gelijkmaker van Anderlecht werd op boegeroep onthaald.

Kansen voor Genk

In Brugge kabbelde de wedstrijd intussen verder, invaller Ojo kopte een goede voorzet van Croux nog naast. Verder werden er vooral veel mensen met oortjes in gespot. Aandachtig luisterden ze naar de wedstrijd die in Brussel gespeeld werd.

Tien minuten voor tijd gingen de handen op elkaar toen Odjidja na blessureleed zijn heroptreden vierde. Hij verving Gudjohnsen. Intussen zat Genk het best in de wedstrijd. Kansen voor Buffel, Croux en Schrijvers werden echter gemist. Brugge moest uitkijken en kruip in het slot nog door het oog van de naald. Buffel miste onbegrijpelijk voor open doel. Club won maar mist de Champions League door het gelijkspel in Brussel.