Dewinter over voetbaldossier: "Antwerpen heeft zich belachelijk gemaakt"

Fabian Morren
| 205 reacties
Dewinter over voetbaldossier: "Antwerpen heeft zich belachelijk gemaakt"
Foto: © SC

De hele voetbalkwestie blijft de debatten overheersen in Antwerpen. Op de Antwerpse gemeenteraad haalde Filip Dewinter (Vlaams Belang) zwaar uit naar burgemeester Bart De Wever (N-VA).

"Antwerpenaars hebben recht op eersteklassevoetbal", richtte Dewinter zich tot De Wever. "Maar ik denk dat u als onervaren burgemeester er te weinig rekening hebt mee gehouden dat politiek en voetbal moeilijk te verenigen vallen. U hebt, om het in voetbaltermen te zeggen, de laatste dagen veel owngoals gemaakt."

"We hebben ons er niet alleen minder geliefd, maar ook belachelijk mee gemaakt. Alle verhalen zijn immers op debacles uitgedraaid. Alle betrokkenen trokken uiteindelijk steeds hun staart in."

"Zou dit met het oog op aanstaande verkiezingen zijn?"
Filip Dewinter over De Wever

"Een club moet geworteld en verankerd zijn in de eigen streek. Traditie van een club is belangrijk. Stel u voor dat Barça in de toekomst zou spelen in Bernabeu. Geen mens die het zou aanvaarden. Wat een club net zo aantrekkelijk maakt, is die traditie, de eigenheid. U bent dat aspect volledig uit het oog verloren."

"U hebt ook een volledig gebrek aan respect getoond. Gebrek aan respect voor supporters en gebrek aan respect voor traditie. We kunnen beter zelf bouwen aan een Antwerpse ploeg die op termijn doorgroeit. Maar u wilde snel gaan. Zou dat met het oog op de aanstaande verkiezingen zijn?"

"Heb geen ploeg willen kopen"
Bart De Wever reageerde: "Ik heb verschillende mensen aan een tafel gebracht. Dat is mijn verantwoordelijkheid geweest. Daar is helaas echter niets uit voortgekomen. Voor al de rest waar u mij over aanspreekt ben ik niét verantwoordelijk. Ik heb géén ploeg willen kopen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties