Mediamagnaat droomt van Europese supercompetitie

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Mediamagnaat droomt van Europese supercompetitie
Foto: © SC

Als het van Rupert Murdoch afhangt, is er binnenkort altijd voetbal op televisie. De mediamagnaat wil tijdens de zomermaanden immers een Europese supercompetitie oprichten.

Murdoch is een Australisch – Amerikaanse mediamagnaat die vooral rijk werd met News Corporation. Tot op vandaag is die holding het tweede grootste mediabedrijf ter wereld. Daarnaast maakte Murdoch er de voorbije jaren een sport van om de uitzendrechten van grote voetbalcompetities binnen te rijven.

En de man heeft een nieuw ideetje: een Europese supercompetitie. Volgens The Guardian wil Murdoch tijdens de zomermaanden zestien Europese topclubs tegen elkaar laten voetballen in een toernooi. Die partijen zouden dan de traditionele oefenduels moeten vervangen.

De mediabaas ziet er meteen een lucratieve markt in. Het toernooi zou worden georganiseerd naar het gekende Formule 1-model. Wedstrijden moeten wereldwijd worden afgewerkt. En vooral de Aziaten of Amerikanen willen voor zo’n wedstrijd tussen pakweg FC Barcelona en Juventus een pak geld neertellen.

Momenteel is het hele verhaal toekomstmuziek. De grote vraag is hoe de nationale voetbalbonden tegenover het idee zullen staan. Om nog maar te zwijgen over de UEFA en FIFA.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties