Manager Lestienne: "Vertrek zou van het goede te veel zijn"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 51 reacties
Manager Lestienne: "Vertrek zou van het goede te veel zijn"
Foto: © SC

Russische roebels wenken voor Maxime Lestienne, maar Club Brugge wil het goudhaantje niet laten gaan. Groot gelijk volgens diens manager alvast. "Ook als Max niet scoort of een assist geeft is hij bepalend", aldus Mikkel Beck in Het Laatste Nieuws.

Club weigerde onlangs een bod van om en bij de 11 miljoen euro van CSKA Moskou. "De interesse is er al een tijdje en zal niet meer verdwijnen. Max is geflatteerd door die aanbiedingen, maar hij aanvaardt dat Club voorlopig elk bod voor hem weigert. Als je de titel ambieert, kan je ook moeilijk anders. Donk is al weg, Bacca vertrekt straks misschien en ook nog eens Lestienne laten vertrekken zou van het goede te veel zijn", aldus manager Mikkel Beck in Het Laatste Nieuws.

Volgens Beck zou Club het moeilijk hebben om een volwaardige vervanger te vinden. "Max is trots dat Club hem nodig heeft om de titel te pakken. Dat is ook zijn ambitie. Kijk naar zijn statistieken van afgelopen seizoen en je weet genoeg. Club kan niet zomaar een vervanger vinden voor hem." De statistieken die uit het analysesysteem van Club Brugge voortkomen schatten Lestienne hoger in dan de gemiddelde flankspeler in de Premier League.

"Belangrijker is het rendement dat uit die cijfers voortkomt. Ook als Max niet scoort of geen assist geeft, is hij bepalend. Zijn sprints leveren bijna altijd iets op."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties