Gründlichkeit - passie 1-0

Gründlichkeit - passie 1-0
Foto: © SC

Duitsland is de eerste finalist op het EK voor vrouwen. De titelverdediger won met het kleinste verschil van Zweden.

Na een afwachtende beginfase kwam Duitsland op het halfuur op voorsprong, wanneer Mittag met een subtiele pass Marozsan wist te bereiken. Zij kon de bal net genoeg beroeren om de bal voorbij doelvrouw Hammarström te doen rollen.

De 0-1 achterstand was voor het thuisland genoeg om aan een waar offensief te beginnen dat uiteindelijk tot het laatste fluitsignaal zou duren.

Doelpunt Schelin afgekeurd

De passie van de Zweedse dames was ontwapenend om zien. Op het uur leidde dat ook tot een doelpunt via Schelin, maar haar doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Het was zeer nipt, maar leek een correcte beslissing.

De druk hield aan en leek steeds meer op een belegering. Öqvist en Asslani kwamen er dichtbij en ook Seger kon ei zo na scoren, maar de bal wou er gewoon niet in. Aan de overkant wist ook Duitsland vanop de counter de wedstrijd niet monddood te maken, maar uiteindelijk wonnen ze wel. 

In de finale zal Duitsland het moeten opnemen tegen Denemarken of Noorwegen. Zij spelen morgen tegen elkaar, de finale is op zondag. Dan kunnen de Duitse dames voor de zesde(!) keer op rij Europees kampioen worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties