Ruytinx: "Ik zit niet op een zijspoor"

Marc Van Den Noordgaete
| 7 reacties
Ruytinx: "Ik zit niet op een zijspoor"
Foto: © SC

De plooien tussen Bjorn Ruytinx en Oud-Heverlee Leuven zijn glad gestreken. El Toro twijfelde aan zijn toekomst bij OHL, maar coach Ronny Van Geneugden verzekerde hem dat zijn rol helemaal niet uitgespeeld is. De Limburger wil de bladzijde nu omdraaien en focust zich op de wedstrijd tegen Lokeren.

Door Marc Van Den Noordgaete

Ruytinx kwam tot nu toe amper aan de bak en ventileerde na zijn invalbeurt op Standard daarover zijn ongenoegen. Ondertussen werd de bonkige spits ook het hof gemaakt door Lierse en het Nederlandse FC Eindhoven, zodat een vertrek bij de club waarmee hij twee promoties vierde nakend leek. Maar nogal wat supporters zagen dat niet zitten, lanceerden een petitie via Facebook en overwogen ook protestacties tijdens de thuiswedstrijd tegen Lokeren.

Plannen

Trainer Van Geneugden haalde echter de lont uit het kruitvat en verzekerde de 33-jarige Halenaar dat zijn rol zeker niet uitgespeeld is. "De coach beklemtoonde dat hij me nodig heeft en plannen heeft met mij, zowel op het veld als in de kleedkamer. Ik zit dus niet op een zijspoor", klinkt het. Ruytinx kreeg eind vorig seizoen een nieuw contract van een jaar, met de mogelijkheid om na zijn loopbaan te worden ingeschakeld in de technische staf. "Maar daar denk ik nog niet aan, want ik voetbal nog veel te graag."

Film

"Ik werk er ook hard voor, voel me goed op training en wil elke kans om te tonen grijpen. Omdat ik graag speel, omdat ik wil spelen. Op het veld komen is voor mij een film maken, een rol spelen in een vertoning. Je geeft je steeds voor 100 procent. Zo zit ik nu eenmaal in elkaar. Ik ben er zeker van dat ik nog altijd van waarde kan zijn voor de ploeg", aldus een lyrische El Toro, aangenaam verrast door de steunbetuigingen aan zijn adres

Misverstanden

"Het is fijn dat de supporters achter mij staan, maar de ploeg is wel het belangrijkste nu. Het doel is dat OHL een goed seizoen draait en zijn ambities kan waarmaken. Mijn persoon is daarin minder belangrijk", benadrukt Ruytinx, die de voorbije heisa rond zijn persoon wil afsluiten. "Een opeenstapeling van fouten en misverstanden. Na het positieve gesprek met de trainer is alles nu uitgeklaard en ik wil dat ook zo houden."

Lokeren

"Nu telt enkel de voorbereiding op Lokeren", vervolgt de aanvoerder van de fusieclub. "Met onder andere Vanaken en mijn ex-ploegmaats Remacle en Harbaoui beschikken ze over een serieuze machine. De Waaslanders legden tot nu toe een schitterend parcours af, maar hoe meer een team echter na elkaar wint, hoe dichter die bij een nederlaag staat. Wij van onze kant moeten ervoor zorgen dat onze tegenstanders terug schrik hebben om naar ons stadion Den Dreef te komen", besluit de 33-jarige spits.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties