Dury: "Niet met schrik naar Kazan afreizen"

Dury: "Niet met schrik naar Kazan afreizen"
Foto: © SC

Zulte Waregem staat voor een loodzware tweedaagse met de matchen tegen Rubin Kazan en Standard in het vooruitzicht. Toch laat coach Francky Dury zich niet uit het lood slaan. Hij vindt dat zijn ploeg moet uitgaan van eigen mogelijkheden en dus voluit zijn kans moet gaan.

"Tijdens onze eerste match in de Europa League speelden we een uur goed tegen Wigan en dwongen we ook zo'n vijf kansen af", vertelde Dury aan Sporza voor de afreis naar Rusland. "Kazan is natuurlijk andere koek: heel balvast, snel in de omschakeling en offensief ingesteld met opkomende flankverdedigers."

Durven voetballen

"We gaan echter geen verre reis maken om met schrik op het veld te komen", beklemtoonde hij. "We moeten durven voetballen en absoluut voor die drie punten gaan. Als we dan toch verliezen, is er dan wel dat gevoel dat we voluit onze kans zijn gegaan. We hebben tot nu toe een mooi parcours afgelegd en willen die lijn graag doortrekken."

Eerste balans

Met de topper tegen Standard komend weekend denkt Dury verder niet aan roteren. "Het zijn twee belangrijke matchen, waar telkens dus het resultaat voorop staat. We zullen dus telkens op ons volle sterkte aantreden. Na zondag zullen we een eerste balans maken, dan zien we wel hoe ver we staan", besloot Dury.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties