Januzaj weigert eerste oproep van Wilmots

Januzaj weigert eerste oproep van Wilmots
Foto: © SC

Zakaria Bakkali mag dan wel net voor België hebben gekozen, die andere youngster Adnan Januzaj kiest voorlopig nog geen land om voor te spelen.

Marc Wilmots heeft Januzaj namelijk wel opgeroepen voor de wedstrijden tegen Kroatië en Wales: "We hebben hem opgeroepen, maar hij heeft aan Manchester United laten weten dat hij nog geen keuze maakt voor eender welke nationale ploeg."

Wilmots wou niet echt dieper op de zaak ingaan, maar het gevecht om Januzaj kan dus wel beginnen. Wilmots kennende zal hij het er echter niet makkelijk mee hebben dat Januzaj een eerste selectie weigerde. Dat was bij Bakkali immers anders. "Ik heb een duidelijk signaal gegeven aan Januzaj", aldus de bondscoach.

Daarmee is het nog koffiedik kijken of de youngster van The Reds later voor België of een ander land zal kiezen. Ook Albanië, Engeland, Schotland en nog enkele Balkanlanden behoren tot de mogelijkheden. "Je moet de mensen niet forceren. Hij was goed bezig en hij is welkom. Ik heb hem nu de keuze gegeven", liet Wilmots nog weten.

Daarnaast is Wilmots ondanks de blessures van Kompany, Benteke en Fellaini niet van plan om nog iemand anders op te roepen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties