Reactie Vainqueur: "Nederlaag maakt mensen blij"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 110 reacties
Vainqueur: "Nederlaag maakt mensen blij"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard morste gisteren voor het eerst met de punten. De leider ging onderuit bij Zulte Waregem, maar geen enkele Luikenaar wilde het resultaat dramatiseren. "Er zullen wellicht heel wat mensen blij zijn dat we eindelijk eens op onze bek zijn gegaan", aldus William Vainqueur.

Cédric De Volder in Waregem

Het scorebord in het Regenboogstadion wees na negentig minuten 1-0 aan. De vice-kampioen spoelde daarmee de Europese kater van afgelopen donderdag door. William Vainqueur gaf dan weer een onverschillige uitleg. Met de hoofdtelefoon (halvelings) op het hoofd gaf de Fransman zijn versie van de feiten.

"Ongelukje onderweg"

“Een nederlaag is nu eenmaal onderdeel van het spelletje”, aldus Vainqueur. “Er zullen wellicht heel wat mensen blij zijn dat we eindelijk eens op onze bek zijn gegaan, maar uiteindelijk staan we nog steeds op de eerste plaats. Ik beschouw deze nederlaag dan ook gewoon als een ongelukje onderweg en ben ervan overtuigd dat we het een en ander zullen rechtzetten in de volgende wedstrijd.”

Standard komt dit seizoen wekelijks met andere namen op het veld. Begint die tactiek zich te wreken? “Het klopt dat de rotatie het vandaag niet deed, maar daar kan je geen conclusies aan verbinden. De coach beslist wie er speelt tijdens de wedstrijden en wij kunnen op training enkel tonen wat we waard zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties