Praet: "Liever centraal, maar op rechts ook plezant"

Caroline Tonnelier
| 40 reacties
Praet: "Liever centraal, maar op rechts ook plezant"
Foto: © SC

Dennis Praet heeft na een moeilijke periode opnieuw een basisplaats veroverd bij Anderlecht. De laatste weken wordt hij echter op rechts uitgespeeld, maar de middenvelder legt zich neer bij die rol, al gaat zijn voorkeur nog steeds uit naar een positie centraal.

In een interview met La Dernière Heure heeft Praet het over de periode waarin hij zijn basisplaats kwijtraakte. “Ik heb mij nooit slecht gevoeld. Ik vond niet dat ik ooit een slechte wedstrijd speelde,”  aldus Praet. Hij heeft het ook over mogelijke inkomende transfers. “Versterkingen zijn altijd welkom. Concurrentie doet de groep goed.”

De Anderlecht-speler is ook openhartig over zijn recente positiewissel. Tegen PSG en Genk werd hij op rechts uitgespeeld en hij geeft toe dat hij zich op die positie ook goed voelt. Bovendien is hij blij met zijn groeiende polyvalentie, al is Praet zich ook bewust van zijn beperkingen. “Ik ben geen echte vleugelspeler zoals Massimo Bruno.” Met een offensief ingestelde rechtsback zoals Andy Najar ziet hij echter wel mogelijkheden voor zichzelf op de rechterflank.

Toch benadrukt Praet dat hij liefst centraal op het middenveld wil uitgespeeld worden. "Ik blijf ervan overtuigd dat mij beste positie die in de punt van een driehoek op het middenveld is. Dat is in elk geval waar ik mij het beste voel.” Alleen of met een man naast zich, dat maakt voor de 19-jarige belofte weinig uit, zo voegt hij nog toe. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties