Interview Van Der Bruggen: "Bob wou me als Van Bommel laten spelen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Van Der Bruggen: "Bob wou me als Van Bommel laten spelen"
Foto: © SC

Hannes Van Der Bruggen verdween onder Rednic uit de ploeg, maar sinds de Roemeen teruggreep naar een 4-3-3 staat hij opnieuw op zijn vertrouwde zes. Vanavond kijkt hij vanop die positie het Waasland-Beveren van ex- coach Bob Peeters in de ogen.

Sander De Graeve in Gent

Dat de 4-4-2 dit seizoen nog zal terugkomen staat immers als een paal boven water. Rednic heeft momenteel niet voldoende fitte spitsen om het met succes te kunnen spelen. "Ik heb eigenlijk nog nooit in een 4-4-2 gespeeld. Ik ben opgeleid in een 4-3-3, daar voel ik me meer op mijn gemak."

"Volgens mij hebben we ook goeie spelers voor die 4-3-3. De kern is ook samengesteld met dat systeem in het achterhoofd. Dat wil niet zeggen dat we niet kunnen renderen in een 4-4-2, ik ben ervan overtuigd dat we dat kunnen spelen, dat is ook het uitgangspunt van de trainer."

"Als ik dan vertrokken was, kwam er een andere trainer"

Dankzij die 4-3-3 speelt hij opnieuw in de basis. Rednic gaf hem al een compliment voor zijn ingesteldheid. "In voetbal kan het snel gaan, hé. Ik ging van de tribune op enkele weken opnieuw naar de basis. Je moet altijd positief blijven en blijven werken. Ik hoop dat ik nu vertrokken ben."

"Ik heb de ambitie om elke week te spelen én te winnen." Iets wat hij in zijn prille carrière nog niet wist af te dwingen. Vooral bij trainerswissels, in het Gentse de laatste twee jaar nogal courant, verdwijnt hij vaak uit de ploeg. "Als ik dan vertrokken was, kwam er een andere trainer." Coaches lijken een tijdje nodig te hebben om de kwaliteiten van Van Der Bruggen naar waarde te schatten.

"Niet langer twee dingen half doen"

"Ik weet ook niet hoe dat komt. Dat moet je aan de trainers vragen. Misschien ben ik een diesel of misschien omdat bij een nieuwe coach echt iedereen zich dubbel plooit om in de gratie te komen. Ik doe altijd mijn best. Na een aantal weken normaliseert die situatie dan weer. Misschien moet ik bij een coachwissel toch nog iets meer doen."

Hannes Van Der Bruggen gaf intussen zijn studies Journalistiek op. "Dat heb ik gedaan toen ik in de tribune zat. Ik besloot om niet langer twee dingen half te doen, maar me volledig te richten op het voetbal. Ik had mijn lessenrooster ook afgestemd op het trainingsschema van Fernandez, dat is intussen al enkele keren veranderd."

"Ik ben nog niet voldoende een smeerlap"

De middenvelder blijft wel bezig. "Mijn vader is me aan het opleiden in zijn optiekzaak. Daar kan ik intussen ook al enkele dingen. Ik blijf zeker bezig. Ik zit niet de hele dag te lummelen, maar ik probeer mijn tijd nuttig te besteden."

Vanavond kijkt Van Der Bruggen het Waasland-Beveren van ex-coach Bob Peeters in de ogen. Peeters maakte de jonge middenvelder bij Gent nog kapitein. "Ik heb hem zowel bij de beloften als bij de eerste ploeg gehad. Ik voelde altijd veel vertrouwen van Bob. Hij wou mij een beetje als Van Bommel laten spelen. Ik moest meer een smeerlap worden. Of ik dat intussen ben? Nog niet voldoende (lacht)."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties