KV Kortrijk vraagt om begrip: "Geen schorsing voor De Mets"

Joris De Wolf
| 3 reacties
KV Kortrijk vraagt om begrip: "Geen schorsing voor De Mets"
Foto: © SC

KV Kortrijk heeft beslist in beroep te gaan tegen de schorsing van een speeldag voor middenvelder Gertjan De Mets. De Geschillencommissie veranderde niets aan de uitspraak van de voetbalbond, waardoor Kortrijk naar de Beroepscommissie trekt.

In de wedstrijd tegen OH Leuven speelde De Mets even voor keeper door de bal met de hand van de doellijn te houden. Hij kreeg daarvoor een rode kaart. “Uit de herhaling blijkt duidelijk dat het aangeschoten bal was. Zijn arm verliet onder geen beding zijn lichaam”, klinkt het bij Kortrijk.

“Bovendien heeft de speler zich heel professioneel gedragen en onmiddellijk het veld verlaten zonder enige reactie te geven aan het scheidsrechterlijk kwartet. Wij moesten wel bijna een volledige helft met tien man spelen.”

Kortrijk wijst ook naar de zaak Malanda. “De speler van Zulte-Waregem kreeg voor een soortgelijke overtreding, een voorwaardelijke schorsing. Terwijl bij hem de intentie wel aanwezig was om de bal te spelen met de arm, dat was hier niet het geval.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties