Reactie Louwagie ziedend: "Een schande"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 70 reacties
Louwagie ziedend: "Een schande"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent won vanavond met een nipte 1- 0 van KV Kortrijk in de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Beker van België. Hét gespreksonderwerp was een niet toegekende strafschop en een afgekeurde goal van Pedersen. Voetbalkrant.com sprokkelde reacties bij de protagonisten.

Sander De Graeve in Gent

Louwagie kwam meteen na de wedstrijd al de perszaal in. Het aangezicht van de manager van Gent stond op onweer. "De prestaties van zowel scheidsrechters als grensrechters waren totaal onvoldoende. Dit is echt erg voor AA Gent. Laat ons hopen dat het geen niet-kwalificatie wordt, anders is het duidelijk hun fout."

"Ze waren dan nog met vijf scheidsrechters vandaag. Daar stel ik mij vragen bij. Ik ga er niet verder op ingaan, maar de prestatie van dat vijftal was zwaar onvoldoende."

Reynaud: "Dejaegere zei zelf dat het geen penalty was"

Romain Reynaud, die de fout op Dejaegere beging was zich van geen kwaad bewust. "Het was een actie en ik wou de voorzet blokkeren. Ik ken Brecht hé, ik speelde er een jaar mee samen. Hij wil altijd het been van de tegenstander aantikken. Hij tikte mijn voet aan en ging neer. Hij zei zelf aan de ref dat het geen strafschop was."

Dejaegere: "Ik zei niets tegen de ref"

Dejaegere zelf viel uit de lucht. "Ik zei iets tegen Reynaud, maar niets tegen de ref. Alles ging echter zo snel. Ik voelde contact en ging neer. Ik dacht dat hij ging fluiten, maar Reynaud zei me dat ik mijn eigen been aantikte en dat hij me niet raakte. Ik hoorde dat het echt wel strafschop was en dat is natuurlijk jammer voor ons."

Een eerdere fase met Reynaud zorgde ook nog voor ophef. "Reynaud wou de bal afschermen, maar ik ging hem voorbij. Hij grabbelde en kon me neertrekken, maar de ref gaf daar zelfs geen strafschop voor. Vreemd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties