De Bruyne niet rancuneus: "Kwam goed overeen met Mourinho"

De Bruyne niet rancuneus: "Kwam goed overeen met Mourinho"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kevin De Bruyne is sinds kort uit zijn lijden verlost bij Chelsea. De Rode Duivel zet zijn carrère verder bij Wolfsburg, dat - zo bevestigt de transfersom van meer dan 20 miljoen euro - wél vertouwen heeft in de technisch vaardige middenvelder.

De Bruyne kreeg maar weinig kansen bij Chelsea, maar weigert na te trappen richting The Special One. “Ik kwam best goed overeen met Mourinho. Tactisch is hij een hele sterke trainer. Vorige zomer overhaalde hij mij om bij Chelsea te blijven. Mijn voorbereiding was goed, en ik stond in de basis bij de competitiestart. Waarom ik uit de ploeg verdween? Ik weet het écht niet. Ik ben het ook nooit gaan vragen aan Mourinho", aldus de middenvelder in een gesprek met Het Laatste Nieuws.

Ondanks dat hij zich dikwijls tevreden moest stellen met een plaats op de bank of in de tribunes, bleef de Rode Duivel zijn stinkende best doen op het trainingsveld. “Na Mourinho’s persconferentie in Boekarest ben ik nog harder gaan trainen, ook op mijn vrije dagen. Ik verloor drie kilo en twee procent vet.”

"Van Holsbeeck heeft mij gebeld om te vragen of er iets mogelijk was. Ik heb meteen 'neen' gezegd"

Ook Anderlecht informeerde onlangs naar De Bruyne, maar paars-wit stuitte op een onmiddellijk ‘njet’ van Patrick De Koster, de zaakwaarnemer van de Rode Duivel. “Van Holsbeeck heeft mij gebeld om te vragen of er iets mogelijk was. Ik heb meteen ‘neen’ gezegd. Ten eerste omdat er in het contract met Chelsea destijds door Genk een clausule is opgenomen die zegt dat Kevin nooit mag worden uitgeleend aan Anderlecht – dat staat er letterlijk in.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties