Interview Podevijn weg bij Willem II maar ambitieus: "Binnen twee jaar naar eerste"

Podevijn weg bij Willem II maar ambitieus: "Binnen twee jaar naar eerste"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na drie jaar Willem II besliste Jens Podevijn deze week om zijn contract bij de Nederlandse club te verbreken. De Aalstenaar wil zijn carrière niet in gevaar brengen en gaat in België op zoek naar een club om zijn ambities waar te maken.

Podevijn revalideert momenteel van een kruisbandblessure. Bij Willem II lieten ze hem echter weten dat hij niet meer in de plannen van de trainer voor kwam en dus nam hij zelf de beslissing om zijn contract te laten verbreken. "Ze hadden me laten weten dat ik nog maar weinig speelkansen zou krijgen", aldus Podevijn bij Voetbalkrant.com. "Een nieuwe club? Daar kan ik nog niet over uitwijden. We zijn er mee bezig, maar ik kan nog niets zeggen. Ik concentreer me nu op mijn revalidatie."

Nochtans was Podevijn goed aan het seizoen begonnen. "Maar toen ik die tik op mijn kruisbanden kreeg, voelde ik me niet zo zeker meer. Ik heb toen zelf beslist om me te laten opereren om de knie te verstevigen. Dat was mijn keuze, want ik had er later misschien last van kunnen krijgen."

Eerste in Nederland en België

De Aalstenaar neemt nu zijn tijd om een nieuwe (ambitieuze) club in tweede of derde te vinden. "Dat zal het verstandigste zijn. Ik moet me eerst weer bewijzen. En daar heb ik volgens mij twee jaar voor. Ik ben er nu 24 en na je 26ste is het moeilijk om nog in eerste te geraken. Ik zoek een goeie ambitieuze club waar ik me weer op het voorplan kan spelen."

Maar eerste klasse blijft zijn doel. "Ik hoop toch eenmaal in eerste in België gespeeld te hebben. Dan heb ik zowel in Nederland als in België in de Eredivisie gespeeld. Dat zou toch mooi zijn", besloot Podevijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties