Speeldag 26: De verwachting van de redactie

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Speeldag 26: De verwachting van de redactie
Foto: © SC

Dit weekend staat speeldag 26 van de Jupiler Pro League op het programma. Vier speeldagen van het eind krijgen de verschillende Play-offs vorm. Dit weekend is erg belangrijk voor de hoop van Gent en Kortrijk op Play- off 1, maar vooral onderin wordt het spannend.

Wie ontwijkt het vagevuur?

Bergen speelt Play-off III, daar durven wij onze auto, ons huis en onze schoonmoeder op verwedden. Naast de Henegouwers moet nog één ploeg naar dat vagevuur. Waasland-Beveren en Oud-Heverlee Leuven lijken daar de meeste kans op te maken. Zaterdag vechten ze in Beveren een belangrijk onderling duel uit. Wint Leuven, dan haalt het een voorsprong van vier punten, interessant met nog drie wedstrijden te gaan. Bij winst van de thuisploeg wipt Waasland-Beveren over Leuven naar plaats veertien.

Mogen Gent en Kortrijk droom opbergen?

AA Gent en KV Kortrijk tellen nog amper vier punten achterstand op het zwalpende Genk. Beide ploegen krijgen dit weekend een erg zware opdracht. Vanavond moet KV Kortrijk op bezoek bij Club Brugge, AA Gent ontvangt zondag in de derby van Oost-Vlaanderen Sporting Lokeren. Indien Genk wint op ploeg in vorm Lierse kan de kloof zeven punten worden. Bijna onoverbrugbaar met nog drie partijen te gaan.

Houdt Standard voorsprong vast?

Standard lijkt op weg naar de titel. Het telt intussen tien punten voorsprong op eerste achtervolger Club Brugge. Zaterdag moet het naar het Zwarte Land voor de Waalse derby tegen Charleroi. Sinds het vertrek van Pollet, Kaya en Milicevic zijn de Zebra's onthoofd. Na de zege tegen Leuven werd drie maal op een rij verloren. Tegen Standard kan het echter altijd iets meer. We zijn benieuwd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties