OHL verontschuldigt zich voor 'Brugse Boeren'

OHL verontschuldigt zich voor 'Brugse Boeren'
Foto: © SC

Op de officiële Facebookpagina van OH Leuven verscheen gisteren volgend bericht: "Morgen zullen we de boeren uit Brugge warm onthalen in de Hel van OHL! Come on you whites!". Een uitspraak die veel kritiek uitlokte en waarop vandaag een rechtzetting verscheen.

De communicatiedienst van de club kreeg heel wat berichtjes om te zeggen dat het onnodig was om Club Brugge nog wat meer op scherp te zetten. En de Brugse fans konden er natuurlijk ook niet mee lachen. Vandaag verscheen een bericht om meer duiding te geven en zich te verontschuldigen.

"Wanneer een club als OHL zoals vanmiddag voor een vol huis speelt, wordt vanzelfsprekend alles uit de kast gehaald om onze supporters zo goed mogelijk achter onze club te laten staan. Via sociale media als Facebook en Twitter oproepen tot steun hoort daar onder meer bij. De club betreurt echter dat het bericht van zaterdagochtend, waarin werd aangekondigd dat we de Boeren uit Brugge warm zullen onthalen op Den Dreef, via diverse kanalen een negatieve weerklank heeft gekregen."

"Onze clubmedewerker ging er vanuit dat Boeren voor de supporters van Club Brugge op hetzelfde niveau stond als pakweg de aangenomen titel Kakkers voor KV Mechelen. Het was dus zeker niet onze bedoeling om bepaalde supporters, spelers, of clubmedewerkers te beledigen of te provoceren. Integendeel, OHL hoopt op een faire wedstrijd in een aangenaam kader van supporters die langs beide kanten volop achter hun club staan. De twee slogans van OHL zijn daarom ook niet voor niks “Together We Win” en “TRAP: Team Respect Ambitie en Progressie”. De supporters van Club Brugge zijn vanmiddag dus meer dan welkom aan Den Dreef om er een leuke wedstrijd van te maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties