Dury stelt zich vragen: "Nu op zondag spelen en volgende week op zaterdag had toch ook gekund?"

Dury stelt zich vragen: "Nu op zondag spelen en volgende week op zaterdag had toch ook gekund?"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem en Club Brugge spelen morgen een topper aan de Gaverbeek. Essevee zag een heleboel internationals op trip gaan. De kalender van de Jupiler Pro League voor de laatste twee wedstrijden zadelt de coach van Zulte Waregem met vragen op.

Aernout Van Lindt in Waregem

“Karel D’Haene is terug fit”, begon Francky Dury met goed nieuws. “Maar Sylla liep een hersenschudding op tijdens een training in de voorbereiding op de internationale wedstrijd tegen Iran. En Skúlason en Hazard zijn teruggekomen met wat overbelasting, maar ze zitten wel in de selectie.”

Dury heeft toch enkele bedenkingen bij dat alles: “Waarom wordt er deze week gespeeld op zaterdag, na een midweekwedstrijd op internationaal niveau en volgende week op zondag? Dat had toch even goed anders gekund?”

En ook bij enkele bonden stelt de coach zich vragen: “Als je ziet dat Skúlason zich half geblesseerd moet gaan aanbieden in IJsland … alle bonden leggen toch hun kalenders en dergelijke samen? Kunnen ze dan niet samen tot een oplossing komen? Wij zijn de werkgever van die spelers en ik moet eerlijk zeggen: van Iran – Guinee heb ik geen brood gegeten.”

Toch besloot Dury het hoofdstuk over het interlandvoetbal op een positieve noot: “We moeten fier zijn dat we een aantal internationals kunnen afvaardigen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties