"Het ziet er naar uit dat Dury er in geslaagd is zijn team op tijd klaar te stomen"

"Het ziet er naar uit dat Dury er in geslaagd is zijn team op tijd klaar te stomen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag staan Sporting Lokeren en Zulte Waregem tegenover elkaar op de Heizel. Beide teams willen hun seizoen alvast glans geven met een gouden plak, al kan er maar eentje zegevieren. Onze redactie blikt deze week alvast vooruit naar de finale van de Cofidis Cup.

Vandaag komen Lokeren en Zulte Waregem aan het woord. Daarnet lieten we Lokeren al voorbeschouwen middels burgemeester en CEO, nu is het de beurt aan de supportersfederatie van Zulte Waregem.

Door Aernout Van Lindt

"Stress? We zijn zo druk bezig geweest met de voorbereidingen dat er geen tijd is om stress te hebben", valt Geert Titeca - voorzitter van de supportersfederatie van Essevee - met de deur in huis. "Maar het gevoel van de supporters zit goed. De resultaten komen er terug, de spirit is helemaal aanwezig. Het ziet er naar uit dat Dury er weer in geslaagd is om zijn ploeg op tijd klaar te stomen."

Toch wordt het geen wandeling in het park, dat tripje naar de Heizel: "Lokeren is geen makkelijke tegenstander. Het kan alle kanten uit, met twee trainers die elkaar kennen. Het was al vaker een tactische wedstrijd tegen de Waaslanders, dat zou nu ook wel eens het geval kunnen zijn."

"Groep bleef mentaal overeind"

Op zich is de bekerfinale halen al straf: "We moeten soms eens realistisch blijven. We zijn maar Zulte Waregem. Het is mooi om zien dat onze spelersgroep wil bewijzen dat het naast een prijs grijpen vorig jaar pech was. Er zijn moeilijke momenten geweest, maar de groep is mentaal overeind gebleven", aldus Titeca. "De groep hangt ook gewoon goed aan elkaar. Ze corrigeert zichzelf als er eens iets foutloopt, maar het is ook een groep die zich amuseert."

"De blessure van Leye was daarin ook een grote opdoffer. Hij is een echte leidersfiguur binnen de groep, vele spelers kijken naar hem op. Maar Karel, Davy, Olli en Sammy hebben dat goed opgevangen binnen de kleedkamers. Mbaye tijdens zijn revalidatie zoveel mogelijk bij de groep houden was een goede en bewuste zet: hij moet er altijd en overal bij zijn. En als je ziet hoe hij speelde tegen Gent: amai! Hij kan belangrijk zijn in de bekerfinale, dat klopt."

"Beker winnen zou druk tijdens play-off 1 wegnemen"

De bekerfinale van zaterdag kan heel belangrijk zijn voor Zulte Waregem, beseft Titeca: "Het leeft om een prijs te pakken. En als we de Beker binnenhalen, zijn we zeker van Europees voetbal en kunnen we zonder druk naar de play-offs toeleven. Dan moet niets en mag alles."

De zekerheid van Europees voetbal is ook belangrijk in de planning van de club: "Als je barrages moet spelen als vierde om Europees voetbal, dan heb je een week minder verlof. Bovendien willen we als club bouwen aan ons stadion en de bekerwinnaar moet enkele weken later pas beginnen aan de voorrondes. Dat kan een extra boost opleveren."

En als er zaterdag gewonnen wordt, breekt het volksfeest dan weer los? "Er zal serieus gefeest worden, dat is duidelijk. De spelers willen er ook een feest van maken. Er zal wel iets gebeuren na de bekerfinale, met een podium en muziek. En de supporters zullen de rest wel doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties