Reactie Hasi behoudt hoop op titel "Winnen tegen Club en alles ligt open"

Robby Morren
Robby Morren
| 54 reacties
Hasi behoudt hoop op titel "Winnen tegen Club en alles ligt open"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht moest de kraker op Sclessin winnen om in de titelrace te blijven. Dat lukte niet. Toch blijft Besnik Hasi er nog in geloven. "Als we volgende week tegen Club Brugge winnen, ligt alles weer open."

Robby Morren in Luik

De coach was teleurgesteld en vond dat Anderlecht, op basis van een goede tweede helft, minstens een punt verdiende. "De ontgoocheling overheerst bij ons. Wij speelden een hele goede tweede helft. We creëerden een zestal kansen en duwden Standard achteruit. Op basis daarvan hadden wij hier punten moeten pakken. 

"Onze eerste helft was niet goed, toen hebben we te weinig gevoetbald. We lieten Standard te makkelijk komen. Toch vind ik niet dat je kan zeggen dat Standard toen zoveel kansen bij elkaar voetbalde. Die tegengoal was in een fase met David Pollet die neerging in de zestienmeter, was dat een strafschop? Dat moet ik nog eens bekijken."

Toch gaf Hasi toe dat de tegenstander sterker was. "Standard was beter, maar dat vertaalde zich niet in zoveel meer kansen. Er was die bal op de lat van Mpoku en die tegengoal was vermijdbaar."

"We hebben een goede basis en dat is het belangrijkste. We hebben in de tweede helft goede dingen getoond waar we kunnen op voortbouwen. Toen stond er een ploeg op het veld die kan groeien."

"Ik heb Massimo Bruno gemist"

Hasi bracht met Pollet één spits aan de aftrap. "Je mag Standard niet te veel ruimte geven. Zij hebben hele snelle jongens vooraan met een individuele actie. Zij willen graag ruimte." Aan de rust gooide de coach ook Mitrovic in de strijd. "In de tweede helft gaven wij wel meer ruimte, maar hebben we zelf kunnen drukken. Ik heb vandaag wel Massimo Bruno gemist om de ruimtes op het middenveld nog beter te benutten."

Over Tielemans was de oefenmeester best tevreden. "Tielemans heeft 80% van de matchen met de beloften op die positie gespeeld. Hij heeft mij zeker niet ontgoocheld. In de eerste helft was hij één van de enigen die wel probeerde te voetballen en enkele keren lukte dat. Die jongen doet zijn ding."

Is elke hoop op de titel nu weg? "Wij hebben niet over de titel gesproken. Ons recente verleden laat dat ook niet toe. We konden wel naderen tot op 5 punten van de leider en dan had je nog alle kansen. We wilden heel graag winnen en we mochten vooral niet verliezen. Dat is ons niet gelukt. We bekijken het nu stap voor stap. Als we volgende week tegen Club Brugge kunnen winnen, dan ligt alles open. Standard kan ook nog punten laten liggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties