Analyse Standard pakt dit seizoen de titel: 5 redenen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 36 reacties
Standard pakt dit seizoen de titel: 5 redenen
Foto: © Photonews

Standard voert op drie speeldagen van het einde de ranglijst in play-off 1 aan. De Luikenaren werden maandenlang gezien als titelfavoriet nummer één. De machine sputterde dan wel even, maar onze redactie zocht en vond vijf redenen waarom Standard eindelijk nog eens met de gouden plak zal pronken.

Door Cédric De Volder

Het is money time in de Belgische pintjesliga. Club Brugge, Standard, RSC Anderlecht en - bij uitbreiding althans - Zulte Waregem, Sporting Lokeren en KRC Genk gaan de laatste rechte lijn in. Standard werd de voorbije maanden gezien als titelfavoriet nummer één. De machine ging bij de start van de nacompetitie eventjes aan het sputteren, maar ondertussen staan de Rouches opnieuw aan de leiding. Met het cruciale duel tegen Club Brugge voor de boeg ging Voetbalkrant.com op zoek naar een antwoord: 'Waarom pakt Standard dit seizoen de titel?'.

1. Standard heeft de beste uitgangspositie

De eerste reden is simpel. Standard kan simpelweg de beste papieren voorleggen. De Luikenaren namen afgelopen weekend de leiding opnieuw over van Club Brugge. De Rouches leken de voorbije weken met een vormdipje te kampen, maar bewezen tegen Zulte Waregem dat er nog steeds een team tussen de krijtlijnen staat. Al heeft deze stelling een kanttekening nodig: Club en RSC Anderlecht volgen op amper één puntje.

2. De Rouches verdienen simpelweg de gouden plak

Het Belgische play-offsysteem zorgt voor een pak spanning, maar de eerlijkheid is bij momenten ver te zoeken. Standard pakte de leiding op speeldag één en leek freewheelend op weg naar de titel. De halvering van de punten zorgde echter voor een andere waarheid. Maar nogmaals: Standard zal de Belgische titel in geen enkel geval gestolen hebben.

3. Omdat Guy Luzon het gezegd heeft

De Israëlische oefenmeester van Standard sprak de woorden uit tijdens zijn woede-uitbarsting na het scoreloos gelijkspel bij Club Brugge. "De scheidsrechterlijke beslissingen zijn keer op keer in ons nadeel", foeterde Luzon. "Ik heb de indruk dat sommige mensen willen vermijden dat Standard de titel pakt. Maar ik zeg jullie: wij spelen kampioen." 

4. Michy Batshuayi, Imoh Ezekiel en... Igor De Camargo

Standard is nog steeds levensgevaarlijk in opvallend opzicht. Michy Batshuayi kampt dan wel met een dipje, maar wil zich ongetwijfeld nog bewijzen tegenover Marc Wilmots. En dat geldt eigenlijk voor Igor De Camargo. De negenvoudig Rode Duivel keerde terug naar Luik met een WK-droom, maar zat vooral op de bank. Een frisse aanvaller is dan ook welkom op dit moment in de competitie. En Imoh Ezekiel? Die is ongetwijfeld geprikkeld nu hij als bankzitter door het leven gaat.

5. Luikse fans: explosief materiaal

Luik heeft haar naam als 'Vurige Stede' allesbehalve gestolen. Ook de fans van Standard zijn berucht in ons land. Vraag dat maar eens na bij Roland Duchâtelet. Er zijn weinig ploegen in België die uitkijken naar een bezoek aan Sclessin. En die twaalfde man zou de komende weken ook wel eens belangrijk kunnen zijn...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties