Reactie Kouyate: "Ik moet echt leren afwerken"

Kouyate: "Ik moet echt leren afwerken"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een goal van Cheikhou Kouyate is als een zonsverduistering: ze zijn zeldzaam, maar als er eens eentje valt, is het een exceptioneel moment. Zeker als je die goal scoort in een 'halve titelmatch'.

Johan Walckiers in Waregem

En als Kouyate zo'n goal beschrijft doet hij dat ook met de nodige zelfspot. "Tja, ik stond daar en zag de bal perfect afkomen. Ik miste mijn schot volledig! Maar goddank dat het zo gebeurt, want anders was de bal misschien even hoog overgegaan als mijn tweede poging. (lacht)"

Die tweede poging was op zich al hilarisch. Geen doelman in de kooi, maar toch ging de bal mijlenver over. "Ik zie Bryan (Verboom) staan en ik beslis van hem heel hard binnen te trappen. Ging dat even anders dan ik dacht... Ik moet echt leren afwerken."

Gelukkig besliste die ene bal niet over de titel

Het is al een wonder dat Kouyate zoveel in de zestien te vinden was. "De coach had me dat gevraagd, want enkel Mitrovic staat daar vooraan als grote. Ik moest wat gaan helpen. Gelukkig was die tweede niet de bal die de titel besliste. Ik had het mezelf nooit vergeven. Gelukkig maakte 'Mass' het wel goed af."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties