Is West Ham dé ideale tussenstap voor Cheikhou Kouyaté?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 10 reacties
Is West Ham dé ideale tussenstap voor Cheikhou Kouyaté?
Foto: © Photonews

Cheikhou Kouyaté staat op een zucht van een droomtransfer. De Senegalees legt vandaag medische testen af bij West Ham United en zal wellicht ook eerstdaags zijn krabbel onder een contract zetten. Maar waarom is de overgang een uitstekende zaak voor de speler?

Door Cédric De Volder

De fans van RSC Anderlecht zijn rouwig. Cheikhou Kouyaté gaat paars-wit na zes seizoenen - een uitleenbeurt aan KV Kortrijk inclusief - verlaten. De keuze viel uiteindelijk op West Ham United. Onze redactie zocht en vond enkele redenen waarom Boleyn Ground dé perfecte (tussen)stap is voor Kouyaté.

1. Niets meer te winnen in België

Kouyaté kan zijn palmares in België amper nog aandikken. De Senegalees kroonde zich de voorbije drie seizoenen tot landskampioen met paars-wit en was bijgevolg ook actief op het Kampioenenbal. De Cofidis Cup staat dan wel niet op zijn palmares, maar zo'n troostprijs zal een transfer zeker en vast niet tegenhouden.

2. Chase the Dream!

En Kouyaté lijkt misschien wel een uitzondering op de regel. Terwijl een pak voetballers zwichten voor zakken met roebels of oliedollars bleef het vizier van Kouyaté op de Premier League staan. Onder meer bij Dinamo Kiev en Valencia ligt al een tijdje een miljoenencontract klaar voor de Senegalees. En dat geduld lijkt nu eindelijk beloond te worden.

3. Traditieclub, maar geen topper

En het zal dus West Ham United worden. De club uit East End Londen draagt nog steeds een zware naam. The Irons zijn immers één van die typische Engelse traditieclubs. WHU verdween onlangs nog eventjes van het hoogste schavot, maar slaagt er nu al twee seizoenen in om zich rustig te handhaven in de buik van het klassement.

4. Dé ideale springplank?

Kouyaté maakt op die manier niet de fout die veel van zijn collega's wel hebben gemaakt. Hij kiest er immers voor om de absolute top van zijn carrière via een tussenstop te maken. De verdediger - nog altijd maar 24 lentes jong - kon evengoed voor een transfer naar een Europese topper kiezen, maar doet dat bewust niet. Al hoeft het geen betoog: die plaats bij de top ligt ook voor hem nog in het verschiet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties