Belgen verkozen zelf niet aan te sluiten bij tegenstander Essevee

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Belgen verkozen zelf niet aan te sluiten bij tegenstander Essevee
Foto: © SC

Zulte Waregem speelt op 17 juli in de voorrondes van de Europa League tegen Zawisza Bydgoszcz. Enkele Belgen gingen daar testen, maar konden uiteindelijk niet blijven. "De trainer en zelfs de voorzitter zagen het zitten, maar konden hun financiële beloftes niet waarmaken", aldus Frederik Frans.

Door Aernout Van Lindt

Zawisza Bydgoszcz ging de afgelopen weken enkele Belgen testen. Zowel Frédérik Frans als Anthony Van Loo passeerden er de revue, maar beiden zullen uiteindelijk toch niet bij de Poolse subtopper gaan spelen.

"De reden daartoe is van financiële aard", legt Frederik Frans uit in een reactie aan Voetbalkrant.com. "De beloftes die we hadden gekregen zagen we bij afreis zitten. Ik heb daar een test gedaan en die is heel goed meegevallen. Ik viel de trainer ook positief op: hij zei me zelfs dat ik de beste kopper was."

Financieel verhaal

Een positieve test dus bij de Poolse subtopper: "Maar ze moeten werken met een beperkt budget en de coach die mee de verdeling van het budget kan bepalen heeft nog 4-5 versterkingen nodig. Het voorstel dat we uiteindelijk kregen was minder dan de helft van wat de oorspronkelijke belofte was. Jammer, maar verder was alles positief daar."

Dat mag ook blijken uit het feit dat zelfs de Poolse manager nu op zoek gaan naar een andere club voor Frans: "Het is nu wachten op meer nieuws, zowel uit België als uit Polen. Maar het is zo dat ze me wel wilden en nu zelfs bij andere topclubs in Polen over me spreken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties