Vanaken blijft rustig onder uitblijven transfer: "Ik weet niet of een Belgische club zoveel wil betalen"

Vanaken blijft rustig onder uitblijven transfer: "Ik weet niet of een Belgische club zoveel wil betalen"
Foto: © Photonews

Hans Vanaken is nog steeds speler van Lokeren en de vraag is of dat nog zal veranderen deze zomer. Het transferkaartje van vijf miljoen euro schrikt veel clubs af. "Ik schrik van dat soort bedragen", geeft de middenvelder zelf toe in Het Nieuwsblad.

Vanaken is een sobere jongeman en maakt pas net kennis met de harde voetbalwereld. "Als ik twee jaar geleden las dat iemand voor dergelijke bedragen werd verkocht, zoals Thibaut Courtois voor 8 miljoen euro, dan vond ik dat echt enorm veel geld. En nu gaat het over mij. Dan denk je toch even na. Ben ik echt zoveel waard? Ik vind dat ongelooflijk", zegt Vanaken.

"Het is normaal dat je waarde stijgt, maar ik vind het er toch wel wat over. Persoonlijk zou ik mezelf niet zo hoog inschatten. Van 200.000 euro naar 5 miljoen: dat is toch wel heel veel. Ik zou het niet geven voor mezelf. Maar Lokeren heeft wel het recht dat te vragen. Lokeren zag het in mij en gaf mij de kans."

Ik vraag me af of een Belgische club 5 miljoen voor mij zal betalen

Ondertussen twijfelt Club Brugge zwaar om dat bedrag op tafel te leggen. "Misschien wordt het wel buitenland, dat kan. Ik vraag me af of een Belgische club vijf miljoen euro voor mij zal betalen. Behalve Anderlecht dat Mitrovic voor zoveel haalde, is dat nog niet gebeurd. Ik denk wel dat ik klaar ben voor een stap hogerop, ook al weet je dat pas echt zeker achteraf."

"Ik heb bijna alles gespeeld, ik ken de competitie. Bij een betere club kan je misschien nog meer leren. Voor mij is het belangrijk dat ik kan spelen. Dat ik ergens heen ga waar de trainer mij er echt bij wil en in mij gelooft. Preud’homme? Aangezien Club me wil, zal dat ginds wel goed doorgesproken zijn. Ik denk wel dat Preud’homme daar een rol in speelt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties