Ook Preud'homme ziet Anderlecht sterker worden: "Altijd kandidaat voor titel"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 67 reacties
Ook Preud'homme ziet Anderlecht sterker worden: "Altijd kandidaat voor titel"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht lijkt met Steven Defour en Daniel Van Buyten twee serieuze versterkingen binnen te hebben gehaald. Ondertussen blijft het op Olympia windstil. Michel Preud'homme wil de druk op de bestuurskamer echter niet verhogen. "Ik ben tevreden met mijn groep", houdt de Luikenaar de druk af.

Door Cédric De Volder

Steven Defour wordt later deze middag officieel voorgesteld op Neerpede, de komst van Daniel Van Buyten wordt wellicht eerstdaags officieel gemaakt. RSC Anderlecht lijkt op die manier helemaal gelanceerd op de vierde landstitel op rij naar het Astridpark te halen. Pikant detail: ondertussen blijft het windstil bij Club Brugge, Standard en KRC Genk.

"Ik had verwacht dat Anderlecht nog iets zou doen op de markt", blijft Michel Preud'homme kalm op de wekelijkse persbabbel. "Die club kwalificeerde zich voor de Champions League, maar zag opnieuw enkele jongens vertrekken. Of Anderlecht nu ook de titelfavoriet is? Anderlecht is altijd een kandidaat voor de titel, hé. Steven en Daniel zijn twee goede spelers, maar het blijft natuurlijk afwachten of het ook pakt."

Defour en Van Buyten zijn goede spelers, maar het blijft afwachten of het ook pakt

Maar verwacht de Luikenaar dan geen antwoord van zijn bazen? Een of meerdere versterkingen zijn - vooral in aanvallend opzicht - geen overbodige luxe. "Ik ben tevreden over de manier waarop Club werkt. Uiteindelijk hebben wij ook niemand verloren, hé. Tom Høgli is weg, maar Davy De fauw kwam in de plaats. Met Fernando Menegazzo haalden we dan weer een pak ervaring binnen. Zo'n jongens kunnen onze jongeren begeleiden."

"Ik zeg niet dat er geen versterkingen meer zullen komen", besluit Preud'homme. "Maar als mijn groep onveranderd blijft, zal ik tevreden zijn. Vadis Odjidja-Ofoe en Maxime Lestienne lopen hier ook nog rond. Maar we zijn klaar om in te grijpen als er alsnog een speler vertrekt. Of dat ook zo'n rechtstreekse versterkingen zijn zoals bij Anderlecht? Afgewerkte producten zijn onbetaalbaar. Tenzij je Belgen terug naar onze competitie haalt. Soms moet je kiezen voor goede spelers met een groot potentieel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties