Sprokkels: De UEFA-baas kan niet achterblijven

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
Sprokkels: De UEFA-baas kan niet achterblijven
Foto: © Photonews

De voetbalcompetities aller landen komen stilaan op toerental. Er is dan ook een pak nieuws te melden uit binnen- en buitenland. De kleinere berichten gieten we dan ook graag in een handig overzicht.

De UEFA-baas kan niet achterblijven

De Ice Bucket Challenge lijkt over zijn hoogtepunt heen nu zo goed als heel de voetbalwereld een ijsdouche over het hoofd gekieperd kreeg. Toch bleef één man nog achter. Topman van de Europese voetbalbond Michel Platini was vandaag aan de beurt. Of de UEFA ook haar steentje bijdroeg tot de ALS-Liga is niet geweten.

Sols en Lierse uit elkaar

Lierse heeft middenvelder Jasper Sols laten gaan. De 19-jarige Sols trekt naar tweedeklasser Dessel Sport, dat meldt de club op haar website.

RC Mechelen niet in orde met verlichting

De wedstrijd tussen RC Mechelen en Eupen zal op zondagmiddag 7 september plaatsvinden in plaats van zaterdagavond 6 september. De verlichting voldoet nog niet aan de vereisten voor een avondmatch.

Pavlovic gaat nog een tijdje door bij Kortrijk

Nebojsa Pavlovic (33) heeft zijn contract bij KVK verlengd. De nieuwe verbintenis loopt nu tot medio 2016. Voorts ook wat blessurenieuws bij de Kerels. Benoit Poulain sluit volgende week aan bij de groep. Stijn de Smet ondergaat dan weer vrijdag een controle na zijn operatie aan de dij.

'Terug-naar-schoolactie' bij Waasland-Beveren

Waasland-Beveren heeft een speciale actie in petto voor de jeugd die vanaf maandag weer naar school trekt. Alle kinderen en jongeren onder de 18 jaar mogen gratis het cruciale competitieduel van aanstaande zaterdag tegen SK Lierse bijwonen. Meer info vindt u HIER.

Manolas moet Benatia doen vergeten

Wat er gisteren al zat aan te komen werd vandaag bevestigd. Kostas Manolas trekt naar AS Roma. De Griekse verdediger van Olympiakos was de gedoodverfde opvolger van Benatia die naar Bayern München trok. De Romeinen hoesten zo'n 13 miljoen euro op.

Gouden Stier strijkt neer in de Kempen

Bij Westerlo loopt dezer dagen de topschutter uit de Jupiler Pro League rond. Frédéric Gounongbe is de naam van de jonge Belg die momenteel aan vier rozen zit. De Kemphanen zijn maar wat fier op hun aanvallende held. Zo is het shirt met de Gouden Stier al klaar voor de komst van Zulte Waregem.

'Verkeerde' gok op op Man U levert 1.500 euro op

Een meisje dat gisteren de uitslag van Manchester United-MK Doms juist voorspelde is maar liefst 1500 euro rijker met een gok van 3 euro. Nochtans wou ze 4-0 zetten in het voordeel van de Mancunians, maar ze vulde het briefje verkeerd in. Toch niet slecht voor een verkeerd gokje...

Dawson naar Hull

Het hing al even in de lucht, maar het is nu ook bevestigd. Michael Dawson, de aanvoerder van Tottenham, trekt naar Hull City. Of hij speelgerechtigd geraakt voor morgen in de Europa League tegen Lokeren is nog onduidelijk.

Speler Roda JC is bang

Danny Schreurs, die van MVV Maastricht de overstap maakte naar Roda JC, voelt zich niet op z'n gemak. Reden: de supporters van MVV vinden het niet kunnen dat hij nu voor de rivaal speelt. Dit weekend spelen beide clubs tegen elkaar. Schreurs werd al verteld dat zijn huis wel eens in brand zou kunnen vliegen als hij scoort voor Roda. Vorige week werd zijn woonst nog bekogeld met eieren. "Ik ga niet zo snel meer door de stad wandelen, zeker niet met de kleine."

Operatie Naessens succesvol

Jens Naessens ging gisteren onder het mes om een aanslepende pubalgie aan te pakken. De flankaanvaller van Zulte Waregem liet ondertussen al weten dat de operatie goed verlopen is.

Club moet Refaelov missen

Club Brugge zal het morgen tegen Grasshoppers Zürich zonder Lior Refaelov moeten doen. De Isaraëliër kampt nog steeds met een verrekking in de hamstrings. Ook de topper tegen RSC Anderlecht komt wellicht in het gedrang.

Ferrari voor Malanda?

Junior Malanda miste onlangs tegen Bayern München een levensgrote kans. "Ik heb hem nochtans een Ferrari beloofd als hij topschutter wordt van de Bundesliga", neemt zaakwaarnemer Didier Frenay het allemaal met een positieve noot op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties