De Wilde blikt vooruit naar seizoensvervolg: "Moeskroen zal zich in de top 6 handhaven"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 23 reacties
De Wilde blikt vooruit naar seizoensvervolg: "Moeskroen zal zich in de top 6 handhaven"
Foto: © photonews

De interlandbreak zit erop dus richten we onze blik weer helemaal op de Jupiler Pro League. Wie verrasste tijdens de eerst zes speeldagen en welke ploegen duwen - nu de transfermarkt op slot zit - resoluut het gaspedaal in? We vroegen het aan Filip De Wilde.

Dat de topploegen nog geen afstand konden nemen van de rest was voor de gewezen doelman tot nog toe de grootste verrassing. "De clubs hebben veel moeite om boven de anderen uit te steken", vertelt De Wilde in gesprek met Voetbalkrant.com. "Dit vertaalt zich in het klassement"

Moeskroen bracht het meest frisse van allemaal

"Dat de transferperiode zo lang doorloopt heeft er natuurlijk alles mee te maken", gaat De Wilde verder. "Iedereen wachtte lang om de kern definitief samen te stellen. Anderlecht deed de beste zaak door voor kwaliteit te gaan met Steven Defour. Andere clubs als Club en Standard kozen voor een kwantiteitsinjectie. Nu moet blijken of die ingrepen resulteren."

Voor de keeperstrainer van de Belgische beloften is Moeskroen dé ontdekking. "Wat zij brachten is het meest frisse van allemaal. Moeskroen is geen toeval, daar zit kwaliteit in. Ze nemen de plek in van Zulte Waregem dat zijn start echt wel miste. Als de club niet wordt leeggeroofd, denk ik dat ze zich uiteindelijk bij de bovenste zes handhaaft. Dat maakt de plaatsjes voor de anderen duurder."

Lierse en Waasland-Beveren gaan een stevig robbertje vechten

Tot slot vermoedt De Wilde dat de teams die nu onderaan bengelen dat zullen blijven doen. "Het is niet zo dat ze veel inspanningen deden om kwaliteit binnen te halen. Achter de nieuwe spelers die kwamen staat een serieus vraagteken. Er zal tussen Lierse en Waasland-Beveren nog een stevig robbertje gevochten worden. Die gaan een moeilijk seizoen tegemoet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties