Onze redactie stelde hét topteam van de seizoenstart samen

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 25 reacties
Onze redactie stelde hét topteam van de seizoenstart samen
Foto: © SC

Een derde van de reguliere competitie zit er al op. Anderlecht staat bovenaan, geen verrassing, Zulte Waregem staat onderaan, wel een verrassing. De redactie stelde intussen het beste team van de eerste tien speeldagen op.

Doel

Achterin was het een heel harde noot om kraken. Zowel Koen Van Langendonck als Olivier Werner verdienden een plek in ons team. Uiteindelijk viel de keuze op de doelman van Westerlo. Van Langendonck trok zijn goeie prestaties van vorig jaar in tweede klasse schijnbaar moeiteloos door naar het hoogste niveau. Werner neemt plaats op de bank.

Verdediging

Als flankverdedigers kiezen we voor twee revelaties. Thomas Foket trekt als jonge Belg meer dan zijn streng op de rechtsachter bij AA Gent en kon ook offensief uit de verf komen. Verder trok KV Mechelen met Ivan Obradovic een echte topper aan. De man is zonder twijfel één van de beste linksachters in de Jupiler Pro League. Hij verdrijft Lukaku naar een plek op de bank.

Centraal kunnen we niet naast Bjorn Engels en Alexander Scholz kijken. Engels is al enkele weken de rots in de branding achteraan bij Brugge en ook Scholz is bij Lokeren amper op een foutje te betrappen. Zijn partner achterin bij Lokeren, Mijat Maric, moet tevreden zijn met een plek bij de reserven.

Middenveld

Op het middenveld hadden we het moeilijk. Zo moeilijk zelfs dat we spelers als Danijel Milicevic, Hans Vanaken en Steven Defour op de bank moeten zetten. Voor Siani is zelfs een plek op de tribune het verdict. Zijn steun en toeverlaat op het Oostendse middenveld, Andile Jali, prijkt wel in ons team. Wat een seizoensbegin van de Zuid-Afrikaanse international.

Naast hem vinden we de motor van Anderlecht, Dennis Praet. Hier en daar wordt hij -ook in het buitenland- al de Belgische Iniesta genoemd. Op rechts hebben we opnieuw iemand van de leider in de Jupiler Pro League. Andy Najar ontbolsterde eindelijk echt bij Anderlecht. Op links hebben we geen verrassing. Steeven Langil is echt wel de beste buitenspeler van het moment en verbaast wekelijks vriend en vijand met zijn prestaties bij Mouscron-Peruwelz.

Aanval

Één keeper, vier verdedigers en vier middenvelders hadden we al. Voorin is er dus maar plaats voor twee spitsen. Daar valt de keuze op de, intussen jammerlijk geblesseerde, topschutter Frédéric Gounongbe. De aanvaller was instrumentaal in de goeie start van Westerlo en kon al negen keer de weg naar de netten vinden. Naast hem kiezen we voor Laurent Depoitre. Hij scoorde dan wel één goal minder dan bankzitter Diaby, maar zijn werkkracht en assists maken dat verschil meer dan goed.

Bank: Werner, Lukaku, Maric, Milicevic, Vanaken, Defour, Diaby

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties