Deze landgenoten lieten van zich horen in Europa

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Deze landgenoten lieten van zich horen in Europa
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het aantal landgenoten in het buitenland bereikte na de zomermercato een nooit gezien hoogtepunt. Nu alle Europese competities op toerental komen, licht onze redactie voortaan elke maandag vijf opmerkelijke Belgen uit.

Kevin De Bruyne 

Kevin De Bruyne scheert dezer dagen hoge toppen in de Bundesliga. De Oost-Vlaming is niet alleen wekelijks beslissend voor VfL Wolfsburg, maar is ook de ongekroonde assistenkoning van de Bundesliga. De teller staat ondertussen op elf assists in negen wedstrijden. Die Wölfe zijn momenteel de dichtste belager van Bayern München in Duitsland en daar zijn de prestaties van The Kid niet vreemd aan.

Toby Alderweireld

Southampton zag in het tussenseizoen een volledige basisploeg vertrekken, maar the Saints draaien opnieuw een goed seizoen. Toby Alderweireld en co kamperen momenteel op een tweede plaats op amper vier puntjes van het ongenaakbare Chelsea. Over Mega Toby gesproken: de Rode Duivel bevestigt in de Premier League. Meer zelfs: Southampton hoopt de huurling van Atlético Madrid na het seizoen definitief over te nemen.

Guillaume Gillet

De voormalige aanvoerder van RSC Anderlecht is in deze rubriek nog niet gepasseerd. De reden is simpel: Bastia vecht tegen de degradatie in de Franse Ligue 1. Claude Makalélé werd afgelopen week op straat gezet, maar ook onder de nieuwe coach heeft Guillaume Gillet nog steeds een basisplaats. De trainerswissel wierp overigens meteen vruchten af: Bastia won met 2-0 van Montpellier.

Divock Origi

En je ploeg moet zeker en vast niet draaien om het persoonlijk goed te doen. Het bewijs daarvan is Divock Origi. Lille OSC zit dezer dagen in de hoek waar de klappen vallen, maar de Rode Duivel blijft indruk maken. Meer zelfs: Liverpool hoopt nog steeds om Origi in januari naar Anfield Road te halen. En daar hebben the Reds zelfs een ruil met Mario Balotelli voor over. Als dat geen bewijs van goed presteren is!

Massimo Bruno

De Italobelg verruilde in het tussenseizoen RSC Anderlecht voor Reb Bull Salzburg en lijkt eindelijk zijn draai te hebben gevonden bij de Oostenrijkse grootmacht. Afgelopen donderdag was hij met een doelpunt en een assist nog belangrijk in het Europa League-duel tegen Dinamo Zagreb. Afgelopen weekend stond hij opnieuw aan het kanon. Het doelpunt van Massimo Bruno kon de nederlaag echter niet voorkomen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties