Zidane wil Preud'homme opvolgen bij Club Brugge

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 40 reacties
Zidane wil Preud'homme opvolgen bij Club Brugge
Foto: © SC

Groeit Club Brugge stilaan uit tot de bakermat voor toptrainers? Michel Preud'homme rijgt momenteel de zeges bij blauw-zwart aan elkaar. Een prestatie die in de toekomst wie weet navolging krijgt onder leiding van Zinedine Zidane.

De voormalige wereldvoetballer was deze week op het oefencomplex van Club te gast. Hij kwam er in het kader van zijn Pro License-diploma een kijkje nemen. (lees meer)

Op de webstek van de Belgische competitieleider geeft Zizou uitleg bij zijn passage in ons land. "De uitstekende samenwerking tussen de Franse en Belgische voetbalbond heeft hier heel veel mee te maken", aldus Zidane. "De Brugse jeugdopleiding staat immers algemeen bekend als voorbeeld voor tal van buitenlandse clubs."

Waarom geen coach van Club Brugge?

De beloftencoach van Real Madrid voelt zich niet te goed om bij te leren. "Het is niet omdat je een succesvolle voetballoopbaan achter de rug hebt, dat slagen als coach een garantie is. Het is een wereld van verschil."

"Iedereen die in het trainerswereldje wil slagen, moet onderaan de ladder beginnen. Coach zijn van het tweede elftal van Real Madrid houdt voor mij hoe dan ook een goede leerschool in. Ik kijk voorlopig nog niet verder. Ooit trainer worden van Club Brugge? In de voetbalwereld weet je nooit. Waarom niet?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties