"Samenwerkingsakkoord tussen Club en Roeselare? Niet meer dan een goede verstandhouding"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
"Samenwerkingsakkoord tussen Club en Roeselare? Niet meer dan een goede verstandhouding"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er werd eerder vandaag bericht over een samenwerkingsakkoord tussen KSV Roeselare en Club Brugge. Volgens Franky Van der Elst is het echter niet nodig om daar veel aandacht aan te besteden. "Er is gewoon een goede samenwerking tussen beide clubs, meer niet."

Door Cédric De Volder

Eigenlijk is er niets nieuws onder de zon. De beloften van Club Brugge werken dit seizoen hun thuiswedstrijden af op Schiervelde en met Jimmy De Jonghe en Alexander Embrechts lopen er bij KSV Roeselare twee blauw-zwarte huurlingen rond in de hoofdmacht.

"Ik heb ook over het samenwerkingsakkoord gelezen", legt Franky Van der Elst uit. "Maar daar moeten geen geweldige dingen van worden verwacht. Meer zelfs: eigenlijk is er geen akkoord. De verstandhouding tussen beide clubs is gewoon heel goed."

Club zal een speler eerder verkopen vooraleer ze hem gewoon aan Roeselare geven

En dat heeft natuurlijk ook het één en ander te maken met de status van The Fox op Olympia. "Maar Club zal een speler eerder verkopen vooraleer ze hem gewoon aan Roeselare geven, hoor." (lacht)

"Roeselare zit geografisch momenteel als enige tweedeklasser tussen vijf eersteklassers gekneld", gaat Van der Elst verder. "Die clubs halen onze toppers bij de jeugd dan wel weg, maar als eerste ploeg moeten we er ons voordeel proberen uithalen."

Van der Elst wordt regelmatig nog eens gespot op een beloftenwedstrijd van blauw-zwart. "En er zijn natuurlijk enkele jongeren van Club die naar hier mogen komen. (knipoogt) Maar iedereen wil de beste hebben natuurlijk. Bovendien verkiezen die jongens het ook zelf om bij Club door te breken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties