Vedetten in de clinch met fans: vedettenstreken of menselijke reactie?

Caroline Tonnelier
| 9 reacties
Vedetten in de clinch met fans: vedettenstreken of menselijke reactie?
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voetbalsupporters die hun spelers in de armen sluiten en door dik en dun vol passie steunen: dat is de theorie en een van de grote charmes van het voetbal. Zeker als het wat minder loopt, is het echter vaak anders. De vedetten kunnen er niet mee lachen.

Het is opvallend hoe verschillende spelers zich misbegrepen voelen door hun supporters. Of hoe anderen gewoon vinden dat de eigen aanhang te passief is. 

Zlatan Ibrahimovic heeft het tegenwoordig met zowat iedereen aan de stok: journalisten, scheidsrechters, tegenstanders en sinds dit weekend iedereen die Frankrijk een warm hart toedraagt. 

Nog niet zo lang geleden haalde hij specifiek uit naar de fans van PSG. Na een fluitconcert van de fans gaf hij zijn mening. "Of we nu goed of slecht spelen, fluiten doen ze toch. Misschien hebben ze kaviaar gegeten voor ze naar hier kwamen."

José Mourinho heeft ook geen al te hoge pet op van de fans van zijn ploeg Chelsea. Hij klaagde na de match tegen QPR over een gebrek aan decibels. Zijn zoon nam al helemaal geen blad voor de mond: op Instagram noemde hij de Chelsea-fans een schande. 

Real Madrid

Bij Real Madrid zit het ook goed scheef tussen de supporters en de sterspelers. Eerder kon u hier bij ons al lezen hoe Gareth Bale reageerde tijdens de wedstrijd tegen Levante. Ook tussen Ronaldo en de fans van Real is de liefde tegenwoordig ver te zoeken. 

Eerder moest Casillas hem al verplichten om de supporters te gaan groeten na de wedstrijd tegen Schalke. Afgelopen weekend leek hij zich ook serieus te ergeren aan de fluitconcerten uit het publiek. 

Al zijn de reacties van Bale en Ronaldo ook niet onbegrijpelijk, gezien de manier waarop Bernabeu omgaat met zijn elftal. Om het met de woorden van de Spaanse journalist Tomas Guasch te zeggen: "Ik betwijfel of Camp Nou CR7 en Casillas slechter zal ontvangen dan Bernabeu."

Ook in eigen land waren er dit seizoen al enkele voorbeelden van spelers en trainers die in de clinch gingen met hun supporters. Tussen Mboyo en de Genk-fans komt het nooit meer goed. Dat hij na zijn doelpunt tegen Westerlo de supporters met de vinger op de mond het zwijgen wilde opleggen, hielp alvast niet.

Tussen Mitrovic en de Anderlecht-aanhang waren de verhoudingen in het verleden ook weleens gespannen. Tegen Borussia Dortmund lag hij bijvoorbeeld onder vuur, maar enkele dagen later sloten de Serviër en de supporters van paars-wit opnieuw vrede. 

Aan passie geen gebrek bij Michel Preud'homme en van de supporters verwacht hij niet minder. Dat durft hij ook te laten merken, zoals tegen Zulte Waregem bijvoorbeeld, toen hij reageerde op het gemor van de supporters en openlijk om meer steun vroeg. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties