De Sutter Rode Duivel? "Met vertrouwen is hij voor elke ploeg een meerwaarde"

De Sutter Rode Duivel? "Met vertrouwen is hij voor elke ploeg een meerwaarde"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tom De Sutter is de man in vorm in de Belgische competitie. De vraag is nu of hij moet opgeroepen worden voor de nationale ploeg moest er nog iets gebeuren met één van de spitsen. "Op dit moment kan hij in eender welke ploeg mee", zegt Cisse Severeyns, de man die zelf ook al menig goaltje meepikte.

Door Johan Walckiers

Severeyns is duidelijk: "Hij is een meerwaarde voor elke ploeg op dit moment", aldus de voormalige prijsschutter van ondermeer Antwerp. "De Sutter is altijd iemand geweest die vertrouwen nodig heeft. Als hij dat heeft, boenkt hij hé."

België heeft niet echt de vleugelspelers voor het spel van De Sutter

"In zijn beginperiode bij Anderlecht had hij dat ook en heeft hij ze mee kampioen gemaakt. Het is een heel goede voetballer, die normaal gezien niet die killer is. Maar nu hij vertrouwen heeft, vliegt het allemaal binnen. Zo een goal als tegen Anderlecht... Op andere momenten pak je die op de sloef en vliegt die naast. Nu vliegt het allemaal binnen", aldus Severeyns.

Als er iets gebeurt met Benteke lijkt De Sutter alvast zijn koffer te mogen pakken richting Brussel. "Als Benteke niet fit geraakt, kom je sowieso uit bij De Sutter. Maar dan denk ik toch dat Wilmots eerst naar Batshuayi zal grijpen om te starten."

Zondag was hij on-ge-loof-lijk

"De Sutter is heel goed met het hoofd, maar België heeft niet echt die vleugels daarvoor. Die komen graag naar binnen... Als je voetballend het wil oplossen, zal Batshuayi spelen. Maar het hangt allemaal af van hoe Wilmots zijn team wil zien spelen."

Toch wil Severeyns nog een lans breken voor de spits van Club Brugge. "Zondag was hij on-ge-loof-lijk! Verdedigend sterk en hij verloor geen duel van die Rolando, toch geen kleine jongen. Hij heeft een uitstekende 'détente' en dat is ook een serieus wapen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties