Een helpende hand aan Besnik Hasi: zijn keuzemogelijkheden afgewogen

Een helpende hand aan Besnik Hasi: zijn keuzemogelijkheden afgewogen
Foto: © Photonews

Besnik Hasi heeft problemen door de vele vormcurves. Wij proberen hem een handje te helpen door de verschillende spelers op hun posities tegen elkaar af te wegen.

Als wij mogen kiezen:

Proto-Vanden Borre-Mbemba-Deschacht-N'Sakala-Kawaya-Tielemans-Defour-Praet-Najar-Mitrovic

Doelman

Geen discussie mogelijk. Proto valt ook dit seizoen niets te verwijten. Davy Roef is momenteel geblesseerd en derde doelman Nicaise Kudimbana komt niet eens tot aan de enkels van de kapitein.

Rechtsback

Anthony Vanden Borre zou in normale doen Maxime Colin ver achter zich moeten laten. VdB zit echter weer in een dipje, maar kan daar enkel uitgeraken door vertrouwen op te doen. Als men hem naar de bank verwijst, begint hij na te denken over vanalles en nog wat. 

Centrale verdediging

Rolando staat de laatste tijd centraal, maar de vraag rijst of de Portugees wel de motivatie kan opbrengen en of hij genoeg interesse toont in het succes van Anderlecht. Nu Mbemba terug is, lijkt de juiste keuze om hem terug op die plaats te zetten. En ook Heylen, alhoewel minder begaafd dan Rolando, lijkt ons een betere keuze op dit moment.

Voor de positie links komen dan weer Nuytinck en Deschacht in aanmerking. Nuytinck scoorde op Sclessin geen goeie punten door telkens weer raketten richting Mitrovic te lanceren. Nochtans zou hij voetballend zijn streng moeten kunnen trekken. Deschacht deed het de voorbije maanden toch een stuk beter.

Linksback

Spijtig genoeg voor Hasi zit ook N'Sakala in een mindere vorm en probeerde hij dat de laatste tijd te compenseren door slag om slinger mee de aanval in te trekken en zijn positie achteraan in de steek te laten. 

Daarom moest Hasi teruggrijpen naar Deschacht, maar een verdediging Vanden Borre-Mbemba-Deschacht-N'Sakala lijkt ons nog altijd de meest uitgebalanceerde. Maar daarvoor moet de linksback wel zijn prioriteiten terug op een rijtje krijgen.

Centraal middenveld

De moeilijkste keuze volgens ons, maar Youri Tielemans zou - ondanks zijn mindere vorm - altijd moeten spelen. De bijna 18-jarige middenvelder is één van de weinigen die met één pass een match kan openbreken.

Dat zou dan spijtig zijn voor Leander Dendoncker, die ook even een dip kent, maar Steven Defour is ook altijd titularis als hij fit is. Door blessures zou Dendoncker evenwel nog genoeg aan de bak komen.

Linkse aanvaller

We gaan het toegeven: we zijn geen fan van Ibrahima Conte. De oeverloze dribbels en het gebrek aan overzicht waar de Guineeër zich al heel het seizoen aan schuldig maakt, werken soms op de zenuwen. 

Hasi zal denkelijk teruggrijpen naar Frank Acheampong, maar wie Andy Kawaya in de Youth League bezig zag, stelt zich toch vragen waarom hij niet meer zijn kans krijgt. Het zou van lef getuigen moest Hasi nu een paar keer de 18-jarige flankspeler de kans geven.

Rechtse aanvaller

Geen discussie mogelijk: Andy Najar speelt altijd. Najar geeft zich telkens voor de volle honderd procent, maar moet misschien nog iets hoger met zijn acties beginnen zodanig dat hij iets beslissender is.

Nummer 10

Tja, Dennis Praet is nog aan de weg terug aan het timmeren, maar als je hem kunt missen, moet de weelde groot zijn. En dat is niet zo. Praet heeft nog enkele matchen nodig. Een voorspelling: als hij begint te draaien, zal ook Anderlecht beginnen draaien. 

Spits

Ook hier is er weinig twijfel: Mitrovic is enorm belangrijk voor de ploeg. Met Cyriac als concurrent is de spoeling vooraan ook heel dun. Aaron Leya Iseka kreeg al enkele kansen, maar lijkt nog niet klaar om de aanval te dragen. Of Hasi moet teruggrijpen naar een 4-4-2, waarmee hij eerder succes kende.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties