Oulare heeft hét perfecte profiel voor Duitsland of Engeland, maar...

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 11 reacties
Oulare heeft hét perfecte profiel voor Duitsland of Engeland, maar...
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Obbi Oulare is momenteel bezig aan de grote doorbraak bij Club Brugge. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat enkele topclubs al hevig aan de mouw van de boomlange aanvaller trekken. Toch is het beter dat zijn neus voor doelpunten nog eventjes op Olympia blijft snuffelen.

Door Cédric De Volder

We halen ons nog eventjes het debuut van Obbi Oulare in de hoofdmacht van Club Brugge voor de geest. Uitgerekend in de Cristal Arena van KRC Genk - waar vader Souleymane jarenlang het mooie weer maakte - liet Michel Preud'homme de 19-jarige aanvaller voor het eerst opdraven. 

Eerlijk? De Belgische voetbalwereld had na dat eerste halfuurtje twijfels bij Obbi. Vooral de fysieke paraatheid van de aanvaller was lachwekkend. Na een kwartiertje liep Oulare al te puffen en te zweten. Een euvel dat ondertussen - dankzij het harde werk van speler én staff - is verholpen.

Ja, Obbi heeft hét perfecte profiel voor Duitsland of Engeland

De twijfels rond de spits werden een weekje later helemaal de kop ingedrukt. Preud'homme liet de aanvaller starten in de wedstrijd tegen KV Kortrijk. En hoe gaf hij zijn visitekaartje af? Met een doelpunt én een knalprestatie in de met 5-0 gewonnen wedstrijd tegen de Kerels.

Sindsdien volgden in alle competities samen nog zes doelpunten. En dat zorgt voor interesse. Ondertussen stuurden Manchester United, Everton, Sunderland, Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen al scouts naar West-Vlaanderen. Het moet dan ook gezegd: Oulare heeft met z'n 1m96 hét perfecte profiel voor de Premier League of de Bundesliga.

Maar hé, het is veel te vroeg om naar een topcompetitie te trekken

Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat de tijd ook al rijp is om naar het buitenland te trekken. Oulare bewees al meermaals zijn neus voor doelpunten, maar is de spits al rijp om een aanval in z'n eentje te dragen? Hoe staat het met de fysieke paraatheid als hij drie wedstrijden in een week zal gespeeld hebben?

Allemaal vragen die momenteel nog geen antwoord hebben gekregen. En laat het duidelijk zijn: ook Club Brugge is niet van plan om het goudhaantje te laten vertrekken. En met Preud'homme heeft Oulare natuurlijk dé ideale coach om gelanceerd te worden. Jawel, Club zit voor enkele seizoenen goed in de aanval.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties