Veselinovic: Van verstoteling tot matchwinnaar

Lander Marin
| 4 reacties
Veselinovic: Van verstoteling tot matchwinnaar
Foto: © photonews

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Dalibor Veselinovic is met vijf doelpunten in de laatste zes wedstrijden goed op dreef. De mastodont van KV Mechelen kende een carrière van pieken en dalen. Een overzicht van zijn loopbaan.

De Serviër verwierf bekendheid in België toen hij in 2009 aanmeerde bij FC Brussels. In 42 duels scoorde hij 28 doelpunten en gaf hij 11 assists. Dat merkte ook Anderlecht op, dat hem het seizoen daarna wegplukte bij de tweedeklassers.

Zijn periode bij Paars-Wit werd er echter eentje om snel te vergeten. Hij wist er niet te overtuigen en kwam slechts 14 keer aan de bak. Hij pikte er één doelpuntje mee.

Wereldgoal

In 2011 werd hij verhuurd aan KV Kortrijk, waarmee hij de finale van de Beker van België haalde, maar die met 1-0 verloor van Lokeren. Hij verwierf er internationale faam met een doelpunt tegen AA Gent (zie hieronder). In totaal wist hij in 39 duels 12 keer te scoren.

Daarna werd hij uitgeleend aan Beerschot AC, maar de Antwerpenaars vonden hem niet goed genoeg en verwezen hem naar de B-kern. Na een mislukte passage bij Beerschot werd hij voor de zoveelste keer uitgeleend, ditmaal aan Waasland-Beveren. Met 12 goals in 31 partijen deed hij het daar niet onverdienstelijk.

Basisspeler

Vanaf dit seizoen is het eindelijk gedaan met de uitleenbeurten en is hij officieel een speler van Malinwa. In de competitie scoorde hij tot nu toe twaalf doelpunten, maar vooral door zijn vorm van de laatste wedstrijden is hij regelmatig beslissend, en een vaste waarde in de basiself van Aleksandar Jankovic. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties