Franky Van der Elst: "Er wordt anders naar de competitie gekeken"

Geoffrey Rockele
| 5 reacties
Franky Van der Elst: "Er wordt anders naar de competitie gekeken"
Foto: © Photonews

We zijn intussen drie speeldagen ver in de Jupiler Pro League. Helemaal bovenaan vinden we naast Anderlecht met STVV en Oostende twee verrassende namen terug. Ander opvallend feit: geen enkele ploeg haalde het maximum van de punten.

“Elke wedstrijd in de Belgische competitie is moeilijk geworden”, opent Franky Van der Elst tegenover Voetbalkrant.com. “Club haalde bijvoorbeeld uit maar één op zes. Tegen de competitie wordt er ook anders aangekeken. Voor de topclubs begint het allemaal pas in maart.”

Van de vooraf aangeduide titelkandidaten nam Anderlecht de beste start, maar ook zij hebben hun ideale ritme nog niet gevonden. “Tegen Waasland-Beveren was het niet zo goed. Maar paars-wit moet wel nog een aantal nieuwe spelers inpassen zoals Ezekiel en Okaka.”

In de wedstrijd tegen AA Gent was het begin sterk, maar daarna zakte de ploeg van Besnik Hasi weg. “Ze spelen nu in een 4-4-2 met een ruit op het middenveld. Dat is een systeem dat veel krachten kost. Dat zag je dan ook na de rust”, gaat Van der Elst verder.

Revelaties

STVV kan het Club-icoon wel bekoren. “In de wedstrijd tegen Club Brugge werd er kwaliteit op de mat gelegd en tegen Moeskroen wisten ze op een volwassen manier de punten binnen te halen. Ze zullen wellicht nog wat terugvallen, maar ik denk dat ze vooral thuis nog punten gaan pakken.”

Ook het Oostende van Yves Vanderhaeghe maakte indruk tot nog toe. “Het is nog wat vroeg om uitspraken te doen, maar Oostende kan de revelatie worden. Ze hebben veel lopende mensen vanuit het middenveld en goed opkomende backs”, besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties