Analyse Tegenstanders Club Brugge onder de loep

Tegenstanders Club Brugge onder de loep
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht neemt het in de Europa League op tegen Tottenham, Monaco en Qarabag. Geen makkelijke loting, maar hoe moeten we de tegenstanders van paars-wit nu echt inschatten? We namen hen even onder de loep en dit zijn onze bevindingen.

Door Aernout Van Lindt

Napoli

Pizza met ansjovis en kappertjes. Lekker, van het merk naar uw keuze. Of gewoon zelfgemaakt. Napels zien en sterven. Genieten, als god in Italië. De Napolitano willen maar wat graag nog eens schitteren met hun team. Liefst ook Europees.

Als een Vesuvius op uitbarsten, zo hevig kunnen de Tifosi in Zuid-Italië zijn. Maar met Hamsik en Higuain staat er wel een erg leuk creatief deel. Zo leuk dat er voor Dries Mertens ook bij Napoli meer invalbeurten dan iets anders bij zijn. Al weten we hoe dartel hij dan kan zijn.

De Italiaanse hoofdmacht onder leiding van Maurizio Sarri is simpelweg een trapje te hoog voor dit Club Brugge. Maar dat wil niet zeggen dat er niets kan geraapt worden, want de Italianen zijn vaak ook wispelturig in hun prestaties.

Opsteker? Club Brugge mag in Napoli starten zonder druk. Als Napoli doet wat iedereen verwacht is het bovendien misschien na vier speeldagen met 12 op 12 al geplaatst en dan kan Jan Breydel misschien profiteren richting stek twee in de poule.

Legia Warschau

Hoe zat dat vorig jaar alweer? Legia – Lokeren 1-0 en Lokeren – Legia 0-1. Het is dus aan Hans Vanaken om de troepen van Henning Berg deze keer wél te verslaan.

Club Brugge is Lokeren natuurlijk niet, dus er liggen zeker kansen. Sterren bij de Polen? Die zijn er eigenlijk niet, maar het collectief is zo moeilijk te ontwrichten dat je er schrik van krijgt. Met Ivan Trickovski speelt er wel een oude bekende van blauw-zwart, ook Ondrej Duda en Ivica Vrdoljak zijn in de gaten te houden.

En dan nog die fans van Legia. Een heksenketel in Warschau, dat zeker. Bovendien schakelden de Polen nog vlotjes Loehansk uit, en die waren volgens Mazzu ‘tien keer beter dan AA Gent.’

Opsteker? Aanvallend zijn de Polen niet altijd even efficiënt. Ze spelen meestal vanuit een goed blok en een goede organisatie, maar tegen een stevige tegenstander is scoren lastig.

Midtjylland

En dan hebben we nog de grote onbekende: het Deense Midtjylland. Maar laat duidelijk zijn: deze ploeg is beter dan de andere Deense clubs die Club vorig jaar de baas was.

Midtjylland heeft met Jim Larsen ook een speler met een Brugs verleden, verder maken Dickoh en Poulsen er het mooie weer. De Deense kampioen is bovendien erg met statistieken bezig. Geen speler wordt gekocht op basis van tv-beelden, alles gaat via stats.

De fusieclub uit Herning en Ikast bestaat nog maar 16 jaar, maar pakte dus al zijn eerste titel. Opsteker? Club Brugge doet het verbazingwekkend goed tegen Deense clubs: vorig jaar schakelden ze er drie uit in hun mooi parcours.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties