Opmerkelijke onthulling: 'Bailey werd aangeboden bij alle Belgische topclubs, maar...'

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Opmerkelijke onthulling: 'Bailey werd aangeboden bij alle Belgische topclubs, maar...'
Foto: © photonews

Er is de voorbije weken al veel gezegd en geschreven over Leon Bailey. Het Jamaicaanse supertalent zou een voorcontract getekend hebben bij Royal Mouscron Péruwelz, maar voetbalt ondertussen bij KRC Genk. Maar nu komt de aap pas helemaal uit de mouw...

Sport/Voetbalmagazine weet namelijk dat Craig Butler (de voogd van, nvdr.) Leon Bailey heeft proberen stallen bij RSC Anderlecht, Club Brugge, Standard én KV Oostende

Bovengenoemde clubs zagen het talent van de 18-jarige flankaanvaller dan wel, maar beseften maar al te goed dat het beter was om de handen ervan af te houden. 

Bailey toont vandaag wel dat hij een rastalent is - Jean Kindermans (RSC Anderlecht)

"Het klopt dat Bailey twee keer stage heeft gelopen bij Anderlecht", vertelt Jean Kindermans. "De evaluaties waren heel positief, maar toch zijn we niet met hem in zee gegaan. Al toont hij vandaag wel dat hij een rastalent is."

En daar had paars-wit goede redenen voor. "Er hing een zwerm makelaars en tussenpersonen rond die jongen, het dossier was niet transparant en het financiële plaatje allesbehalve interessant."

Serieus prijskaartje voor vijftig procent van de rechten op Bailey

Luc Devroe (KV Oostende)

Eenzelfde verhaal is te horen bij KV Oostende. "We hebben het risico niet genomen omdat we vreesden dat we Bailey niet speelgerechtigd zouden krijgen. Bovendien was het een serieus prijskaartje om slechts voor vijftig procent eigenaar te zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties