Reactie Nieuwe systeem Malinwa rendeert: "Dat was de opdracht"

Nieuwe systeem Malinwa rendeert: "Dat was de opdracht"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Mechelen won in eigen huis van Waasland-Beveren. Opvallend: door de schorsing van Seth De Witte speelde Malinwa met vier achteraan tegen de Waaslanders. En dat rendeerde wel, zeker op de rechterflank waren Paulussen én Matthys een gouden koppel.

"Ik kan niet in het hoofd van de coach kijken", gaf Laurens Paulussen aan. "Dus het zal wel een mix zijn geweest van verschillende zaken waarom hij met vier achteraan speelde."

"Maar het ging wel goed, ja. Ik was blij dat ik nog eens een volledige wedstrijd mocht spelen, dat doet altijd deugd. Ik ben misschien iets verdedigender ingesteld, terwijl Tim aanvallender ingesteld is. Dus dat ging samen wel."

Langil goed uit de wedstrijd gehouden -

Laurens Paulussen

De opdracht voor Paulussen zelf was duidelijk: "We wisten dat ze sterke, snelle en lepe flankspelers hebben. Ik moest Langil uit de wedstrijd houden en dat is me wel goed gelukt."

Ook Tim Matthys zag het nieuwe systeem renderen: "We moesten absoluut winnen en dat hebben we ook gedaan. Nog eens wat aanvallender spelen, dat was tof. En met een goal en assist heb ik mijn steentje kunnen bijdragen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties