Opvallend: Club Brugge 'beste ploeg' in Europa volgens deze statistiek

Opvallend: Club Brugge 'beste ploeg' in Europa volgens deze statistiek
Foto: © photonews

96. Zet er een 'U' voor en je hebt een band uit de jaren negentig die onder andere zongen over een onderzeeër. Bij Club Brugge heeft het echter te maken met de lucht en allerminst ter zee of op het land. Een opmerkelijke statistiek waarin blauw-zwart baas is, dat wel.

Per wedstrijd in de Europa League hebben de spelers van Club Brugge namelijk gemiddeld al 96 keer een lange bal weten te versturen. En dat is toch wel erg veel: meer dan 1 per gespeelde minuut. 

De cijfers werden bijgehouden door WhoScored. Opmerkelijk: Viktoria Plzen volgt op een straatlengte met 86 lange ballen per match, Anderlecht staat zesde in de Europa League met 75 lange ballen per match. Onderin staan met Napoli (56), Monaco (46) en Liverpool (46) enkele grootmachten.

Nemen we er ook even de Champions League bij? Daar is Manchester United de koning met 78 lange ballen per match, op de voet gevolgd door ... AA Gent (75). Beide competities samen staan de Buffalo's en paars-wit dus gedeeld zevende op 80 teams, met blauw-zwart helemaal bovenaan. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties