Moeilijke keuzes bij Duivels: hoeveel spitsen en wie?

Moeilijke keuzes bij Duivels: hoeveel spitsen en wie?
Foto: © photonews

Marc Wilmots heeft deze keer vier centrumspitsen opgeroepen, maar die kunnen niet allevier mee naar het EK. Wilmots staat straks voor een paar heel zware keuzes.

Hoe meer interlands, hoe meer jongens in beeld komen bij de nationale ploeg. Wilmots heeft momenteel een poel van minstens 35 spelers waaruit hij kan kiezen. Maar die kunnen niet allemaal mee naar het EK in Frankrijk. Vooral vooraan zal hij knopen moeten doorhakken.

Divock Origi, deze keer bij de beloften, hoeft zich nog niet al te veel zorgen te maken aangezien hij ook op de flank uit de voeten kan. Adnan Januzaj heeft zichzelf dan weer zes maanden voor het toernooi serieus buitenspel gezet.

Benteke gaat - als hij fit is - altijd mee

Maar het gaat over die vier vooraan: Romelu Lukaku, Christian Benteke, Michy Batshuayi en Laurent Depoitre. Die twee eersten horen bijna bij het meubilair van de nationale ploeg en Wilmots zal hen niet direct laten vallen.

Christian Benteke lijkt de enige die, als hij fit is, zeker is van een selectie. Kort gevolgd door Lukaku. Als Wilmots straks maar twee spitsen meeneemt - hij wil elke positie dubbel bezet hebben - zijn die twee quasi zeker.

Genoeg sterke spitsen vs het karakter van Batshuayi

Als hij er een derde bijpakt moet hij kiezen tussen Depoitre en Batshuayi. De Gent-spits heeft dit seizoen zijn sporen verdient in de Champions League, maar is niet de rasschutter die de Marseille-spits wel is. Een moeilijke keuze, maar Wilmots heeft voor de rest geen profiel Batshuayi. Grote, sterke spitsen, daar heeft hij er drie van.

Het kan een indicatie zijn, maar niemand weet wat de bondscoach echt denkt. Het nadeel van Batshuayi is dat Wilmots twijfelt aan zijn karakter en het feit dat ze mogelijk vier weken samen moeten leven, speelt daarin ook mee.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties