UPDATE: Cadíz maakt intenties duidelijk na administratieve blunder Real Madrid

Caroline Tonnelier
| 21 reacties
UPDATE: Cadíz maakt intenties duidelijk na administratieve blunder Real Madrid
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De drama's blijven elkaar opvolgen bij Real Madrid. De Koninklijke riskeert een bekeruitschakeling om een wel heel pijnlijke reden.

UPDATE 00.30: Op de persconferentie bevestigde Cádiz-voorzitter Manuel Vizcaíno dat de club klacht zal indienen. Daarvoor heeft het tijd tot donderdagmiddag om 14 uur. "Met pijn in het hart, want het is een bevriende club", zo klinkt het.

De man verwijst naar de geschiedenis van de club en de verplichting tegenover het voetbal en tegen de fans voor de beslissing om toch juridische stappen te ondernemen. 

Intussen is de grote vraag wie de schuldige is voor deze fout. Benitez liet alvast weten dat noch Villarreal, noch de Spaanse voetbalbond hen op de hoogte hadden gebracht. De verantwoordelijkheid ligt in principe bij de ploegafgevaardigde. Dit is Chendo. Al rijst ook de vraag of Cheryshev dit zelf niet had moeten weten.

Ook nog dit: het is niet de eerste keer dat Benitez zoiets overkomt. Toen hij coach was bij Valencia werd die club al eens gediskwalificeerd omdat er vier spelers van buiten de EU waren opgesteld. 

Cheryshev droeg sanctie mee van bij Villarreal

 Op het veld van Cádiz kwam Real Madrid al vroeg op voorsprong. De man die scoorde was Cheryshev, na een schitterende voorzet van James Rodriguez. Geen vuiltje aan de lucht dus voor Real.

Tot het nieuws zich begon te verspreiden via de sociale media: Cheryshev mocht eigenlijk helemaal niet spelen in deze bekerwedstrijd! De man was immers geschorst. Een sanctie die hij nog meedroeg van bij Villarreal. 

Wissel na 45 seconden in tweede helft

Gevolg: Real Madrid riskeert een vroegtijdige bekeruitschakeling, ongeacht het resultaat. Dat Benitez Cheryshev na 45 seconden in de tweede helft verving, zal daar niets aan veranderen. 

Even was er zelfs sprake van een tweede speler die eigenlijk geschorst was en toch in de selectie opgenomen was. Het ging om Mayoral, maar omdat hij rood had gekregen bij de jeugd, bleek hij uiteindelijk toch speelgerechtigd.

Intussen was Gerard Piqué er ook als de kippen bij om te reageren. 

De supporters van Cádiz konden er in elk geval ook mee lachen. "Cheryshev, te quiero", zo klonk het in het Ramón Carranza. Of nog: "Benitez, zet De Gea erop." De Andalusische club moet wel nog klacht indienen.

Voorzitter Manuel Vizcaíno liet alvast weinig twijfel bestaan over de intenties. "We zullen doen wat best is voor Cádiz", zo vertelde hij aan Radio Marca.

Uiteindelijk won Real Madrid de wedstrijd overigens met 1-3. Isco was goed voor twee doelpunten, James voor twee assists. Kike Marquez gaf Cádiz reden tot juichen. Al vierden ze in de tribune eigenlijk 90 minuten lang, zeker na het nieuws van de dag. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties