Hollanders geven toe: "We worden volledig overvleugeld door die Belgen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 60 reacties
Hollanders geven toe: "We worden volledig overvleugeld door die Belgen"
Foto: © photonews

We zijn Nederland nu ook voorbij op de UEFA-coëfficiëntenranking. Voor het eerst in meer dan tien jaar staan we voor onze noorderburen wat betreft de clubcoëfficiënt. En dat doet pijn!

Nederland was immers reeds lang de beste van de Lage Landen, maar daar is nu verandering in gekomen door de prestaties van AA Gent en Anderlecht. België vergaarde - ook dankzij Club Brugge - 6.600 punten in de ranking, Nederland slecht 5.416.

"Voor het eerst sinds het seizoen 1991/92 overwinteren er daardoor meer Belgische clubs in Europa dan Nederlandse afgevaardigden", schrijft Voetbal International. "Het betekent dat België nog verder uitloopt, want ook de voorgaande drie jaren waren de prestaties van Nederland al minder."

Nederland geen rechtstreekse deelnemer meer

"Maar omdat onze prestaties in het seizoen 2011/12 zo goed waren - Nederland had toen vier clubs in de knock-outfase van de Europa League - bleven we België voor. Inmiddels heeft België de negende plaats stevig in handen en komt de komende jaren zelfs de achtste positie van Oekraïne in het vizier."

"Nederland zakt juist af naar de veertiende plaats, waardoor de kampioen zich binnenkort niet meer rechtstreeks plaatst voor de groepsfase van de Champions League."

FIFA-ranking: 1 vs 14

Op de FIFA-ranglijst is die evolutie al langer te zien. België is de nummer 1 van de wereld, Nederland - dat ontbreekt op het EK - pas veertiende.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties