De Mos haalt rotatiesysteem Preud'homme neer en komt met speciale theorie: "Ze zijn zeker van hun plaats"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 21 reacties
De Mos haalt rotatiesysteem Preud'homme neer en komt met speciale theorie: "Ze zijn zeker van hun plaats"
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Michel Preud’homme voerde zondag tegen Standard opnieuw zes wissels door in zijn basisploeg. Het rotatiesysteem van de Club Brugge-trainer pakte de voorbije weken prima uit, maar niet in Luik. Analist Aad de Mos is overigens allesbehalve een fan.

De Mos heeft zelfs een speciale theorie klaar over dat roteren. “De spelers komen in een comfortzone terecht. Ze weten dat ze elk om beurt in actie komen. De ene speelt tegen de ene tegenstander, de andere tegen iemand anders.”

“Je moet een vaste basis hebben. Vertrouwen geven aan die spelers. En als het dan wat minder loopt kan je iemand uit de ploeg halen.”

"De spelers van Club Brugge ogen niet fris. En dat ondanks de rotatie"

Aad de Mos

“Maar goed… We zullen zien of de spelers van Preud’homme fris zijn in de play-offs, hé. Tot nu toe oogden ze alleszins niet fris. Niet tegen Midtjylland en niet tegen Standard. En dat ondanks de rotatie”, merkte de Mos op in Stadion..

En de Nederlander ging nog eventjes door. “Verder stel ik toch vast dat de kwaliteit niet altijd dezelfde is. Als je spelers even goed zijn, dan werkt zo’n rotatiesysteem pas. Club Brugge zal zich deze week serieus moeten herpakken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties