Onze eigenzinnige top-15 voor 2015: en helemaal bovenaan staat ...

Onze eigenzinnige top-15 voor 2015: en helemaal bovenaan staat ...
Foto: © photonews

Volgende week blikken we speciaal voor jullie op creatieve wijze terug op de beste doelmannen, de toppers en de floppers in de Jupiler Pro League en de knapste vrouwen uit 2015. Maar vandaag schenken we jullie de top-15 van de hele wereld. Met een twist? Natuurlijk!

Onze hele redactie mocht zijn top-15 geven. Op basis van de samengetelde resultaten kwamen we uiteindelijk bij een massale top-15. Met daarbij twee Belgen en 1 vrouw. 

Helemaal bovenaan was het spannend tussen de klassieke drie: Messi, Ronaldo en Neymar. De eerste haalde het uiteindelijk, van ons mag hij dus de Gouden Bal winnen.

Met Kevin De Bruyne (op 4) en Eden Hazard (op 10) zijn we toch vrij chauvinistisch geweest, maar Kums en Courtois stonden ook in onze top-25. Zij halen de top-15 dus net niet.

Op 11 een speciale vermelding voor Ada Hegerberg. De nog steeds maar 20-jarige Noorse spits bewees zowel op het WK in Canada voor haar land als in clubverband bij Lyon dat ze het doel wel érg goed weet staan. Was ze dit jaar de beste vrouw ter wereld? Misschien niet, maar haar 2015 was bijzonder veelbelovend.

De volledig top-15 geven we even hier met jullie mee:

  1. Messi
  2. Ronaldo
  3. Neymar
  4. De Bruyne
  5. Suarez
  6. Ibrahimovic
  7. Lewandowski
  8. Pogba
  9. Alexis Sanchez
  10. Hazard
  11. Hegerberg
  12. Bale
  13. Neuer
  14. De Gea
  15. Busquets
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties