De muzikale momenten van onze redacteur: Zombie Nation, Couckenbak, K3 en David Bowie

De muzikale momenten van onze redacteur: Zombie Nation, Couckenbak, K3 en David Bowie
Foto: © SC

Ook in 2015 was Koning Voetbal opnieuw alomtegenwoordig. Om die reden kiezen de redacteurs van Voetbalkrant.com hun momenten van het afgelopen jaar. Vandaag de momenten van Aernout Van Lindt.

2015 was een jaar van eerste titels. Zo pakte Gent zijn eerste titel in 115 jaar bestaan van de club bij de mannen, terwijl de vrouwen van Standard als eerste Belgische team de hoofdprijs wisten te pakken in de ondertussen ter ziele gegane BeNe League.

Beide heuglijke feiten mocht ik vanuit het stadion bewonderen. Zo werd de maand mei er eentje waarin geschiedenis werd geschreven. Er met je neus opzitten, het heeft zijn charmes.

Over Zombie Nation gesproken: ook in Wales kennen ze Kernkraft 400 ondertussen. Met dank aan de Belgen na de thuiswedstrijd in het Koning Boudewijnstadion. 

Dankzij de Rode Duivels mochten de Welshmen hun koffers na 58 jaar nog eens pakken voor een groot toernooi. 4 op 6 pakten ze tegen ons op weg naar Frankrijk. En na het horen van het volkslied van Wales in Cardiff was uw redacteur verkocht. "En we gaan hier verliezen, nu ben ik zeker", verbaasde ik de collega's voor de match. Het haalde ons pronostiekenbordje niet, maar het kwam wel uit.

2015 was ook het jaar van 'Couckenbak'. We gaven aan Marc Coucke onze prijs  voor de herfstkampioen Oostende. De kustboys verloren dit seizoen nog maar vijf keer. Bijna altijd was ik er bij, toevallig of niet. 0 op 6 tegen Essevee en ook de boot in tegen KV Mechelen, het leverde leuke taferelen op.

Het is wéééééér Couckenbak:

En 2015 zullen we jammer genoeg ook herinneren als het jaar voor het EK in Frankrijk, waarin la Douce France tot twee keer toe werd opgeschrikt door terrorisme. #jesuischarlie, #jesuisparis, #jesuisbenito, ... het was het jaar van "Ik ben". Al kan je ook volgen natuurlijk - van het werkwoord suivre.

13 november 2015 bracht de nieuwe K3 ook zijn eerste clip uit. "10000 jaren oorlog zonder dat ooit iemand won." Ene Gary Lineker sprak over voetbal: "En aan het einde winnen de Duitsers." Maar in 2016 winnen wij. Josje en Klaasje adopteerden we al, met hulp van een gek Oranje pakken we la Douce France in.

Met luchtball(onn)en, perfect binnengebuffeld door Benteke of Lukaku, een vlindertrap van KDB en Mega Toby die achterin alles gesloten helpt te houden. Om het met David Bowie af te sluiten: We could be ...  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties